Tortas „Praha“
Reikalingi produktai
Biskvitui:
- 6 kiaušinių baltymai
- 6 kiaušinių tryniai
- 150 g cukraus
- 115 g kvietinių miltų
- 25 g nesaldžios kakavos miltelių
- 40 g tirpinto sviesto
Kremui:
- 1 kiaušinio trynys
- 200 g kambario temperatūros sviesto
- 20 ml vandens
- 120 g saldaus sutirštinto pieno
- 10 g kakavos miltelių
Šokolado glazūrai:
- 100 g juodojo šokolado
- 50 g riebios grietinės
Dar reikės:
- 50 g slyvų džemo
Kaip gaminti
Dideliame dubenyje išplakite 6 trynius su puse cukraus kiekio, kol masė pabals, taps vientisa, puri. Plakite maždaug 3 minutes.
Kitame dubenyje išplakite 6 baltymus, kol susiformuos minkšta puta. Toliau plakdami po šaukštą suberkite likusį cukrų. Plakite iki standžių putų.
Atsargiai sumaišykite abi mases.
Įsijokite miltus ir kakavą, atsargiai išmaišykite masę.
Supilkite tirpintą atvėsintą sviestą ir taip pat atsargiai išmaišykite.
Supilkite tešlą į 23 cm skersmens kepimo formą, išteptą sviestu ir apibarstytą miltais.
Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Išėmę iš orkaitės palaikykite 5 minutes, tada išimkite iš kepimo formos ir padėkite biskvitą ataušti ant grotelių, kad nedrėktų dugnas. Idealu, jei jis galėtų pastovėti 8 valandas.
Kremui nedideliame prikaistuvyje sumaišykite trynį su 20 ml vandens, sutirštintu pienu. Užkaiskite ir pavirkite ant nedidelės ugnies, kol sutirštės. Palikite atvėsti.
Kitame inde plaktuvu išplakite sviestą, kol taps purus. Dėkite po šaukštą išvirtos masės ir plakite toliau, kol viską sumaišykite, o kremas bus lygus ir purus. Galiausiai įmaišykite kakavą ir išplakite.
Biskvitą perpjaukite į tris dalis.
Apatinį biskvito sluoksnį aptepkite puse kremo, dėkite kitą biskvitą, aptepkite likusiu kremu.
Viršutinį biskvitą aptepkite pakaitintu ir perkoštu per sietelį (kad neliktų stambių gabalėlių) slyvų džemu.
Šokolado glazūrai paruošti virš nedidelės ugnies pakaitinkite grietinę su juoduoju šokoladu. Kai glazūra kiek atvės, apliekite tortą.
Skanaukite!