Legendinis tortas „Praha“ – abejingų jam neliks

Šis tortas – tikra klasika. Šiam legendiniam skanėstui neliks abejingi ne tik šokolado mėgėjai, bet ir visi smaližiai. Išbandykite!

 Šokoladinis tortas „Praha“.<br> 123rf nuotr.
 Šokoladinis tortas „Praha“.<br> 123rf nuotr.
 Šokoladinis tortas „Praha“.<br> 123rf nuotr.
 Šokoladinis tortas „Praha“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 16, 2020, 1:51 PM, atnaujinta Feb 13, 2023, 9:01 AM

Tortas „Praha

Reikalingi produktai

Biskvitui: 

  • 6 kiaušinių baltymai
  • 6 kiaušinių tryniai
  • 150 g cukraus 
  • 115 g kvietinių miltų 
  • 25 g nesaldžios kakavos miltelių
  • 40 g tirpinto sviesto

Kremui:

  • 1 kiaušinio trynys
  • 200 g kambario temperatūros sviesto
  • 20 ml vandens 
  • 120 g saldaus sutirštinto pieno 
  • 10 g kakavos miltelių 

Šokolado glazūrai:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 50 g riebios grietinės 

Dar reikės: 

  • 50 g slyvų džemo

Kaip gaminti 

Dideliame dubenyje išplakite 6 trynius su puse cukraus kiekio, kol masė pabals, taps vientisa, puri. Plakite maždaug 3 minutes. 

Kitame dubenyje išplakite 6 baltymus, kol susiformuos minkšta puta. Toliau plakdami po šaukštą suberkite likusį cukrų. Plakite iki standžių putų.

Atsargiai sumaišykite abi mases. 

Įsijokite miltus ir kakavą, atsargiai išmaišykite masę. 

Supilkite tirpintą atvėsintą sviestą ir taip pat atsargiai išmaišykite. 

Supilkite tešlą į 23 cm skersmens kepimo formą, išteptą sviestu ir apibarstytą miltais.

Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Išėmę iš orkaitės palaikykite 5 minutes, tada išimkite iš kepimo formos ir padėkite biskvitą ataušti ant grotelių, kad nedrėktų dugnas. Idealu, jei jis galėtų pastovėti 8 valandas. 

Kremui nedideliame prikaistuvyje sumaišykite trynį su 20 ml vandens, sutirštintu pienu. Užkaiskite ir pavirkite ant nedidelės ugnies, kol sutirštės. Palikite atvėsti.

Kitame inde plaktuvu išplakite sviestą, kol taps purus. Dėkite po šaukštą išvirtos masės ir plakite toliau, kol viską sumaišykite, o kremas bus lygus ir purus. Galiausiai įmaišykite kakavą ir išplakite. 

Biskvitą perpjaukite į tris dalis. 

Apatinį biskvito sluoksnį aptepkite puse kremo, dėkite kitą biskvitą, aptepkite likusiu kremu. 

Viršutinį biskvitą aptepkite pakaitintu ir perkoštu per sietelį (kad neliktų stambių gabalėlių) slyvų džemu. 

Šokolado glazūrai paruošti virš nedidelės ugnies pakaitinkite grietinę su juoduoju šokoladu. Kai glazūra kiek atvės, apliekite tortą. 

Skanaukite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?