Moliūgo, pupelių ir makaronų troškinys, kuriuo pasisotins visa šeima

Sotus troškinukas, kuriuo pasisotins visa šeima. Troškinukas būna itin gražios, oranžinės spalvos, tad dubenėlis tokio troškinio pats kviečia prie stalo.

Moliūgo, pupelių ir makaronų troškinys.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Moliūgo, pupelių ir makaronų troškinys.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Feb 19, 2020, 3:30 PM, atnaujinta Feb 13, 2023, 9:00 AM

Gamindami troškinį galite naudoti mėgstamiausias pupeles, dėti net ir daugiau moliūgo bei mėgstamos dešros ar dešrelių. Viskas priklauso nuo to, kokius troškinius jūs ir jūsų šeimyna mėgsta.

Šį troškinį taip pat galima gaminti vegetariškai – tiesiog nedėkite dešrelių. Gaminant vegetarišką troškinio versiją aš dar pakepinčiau susmulkintą pomidorą kartu su svogūnu ir česnaku, kad pridėtų papildomo skonio.

6 porcijoms reikės:

  • 2 stiklinių sausų baltų pupelių (stiklinė – 240 ml);
  • 500 g moliūgo;
  • 150 g čiorizo dešrelių (ar bet kokių kitų rūkytų dešrelių);
  • 100 g spagečių;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 arb. š. raudonosios paprikos miltelių;
  • 0,5 arb. š. aitriosios (čili) paprikos miltelių;
  • druskos;
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

Pupeles suberiame į indą, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt.

Išbrinkusias pupeles sudedame į puodą, užpilame vandeniu maždaug 3 pirštai virš pupelių ir verdame and vidutinės ugnies apie 1 val.

Moliūgą nulupame, išimame sėklas, supjaustome didesniais kubeliais. Sudedame į puodą su pupelėmis, pagardiname druska, verdame 15 min.

Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Česnako skilteles nulupame, susmulkiname. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, sudedame svogūną ir česnaką, pakepiname kelias minutes.

Supjaustome čiorizo dešrą griežinėliais, sudedame į keptuvę su svogūnu. Pagardiname raudonąja ir aitriosios paprikų milteliais, ir kepiname, kol dešra apskrunda.

Keptuvės turinį sudedame į puodą su pupelėmis ir verdame 10 min. Jei reikia, įpilame papildomai vandens. Tada sudedame makaronus (perlaužtus perpus) ir verdame dar 10 min., kol makaronai suminkštėja. Skanaus!

Prieš patiekiant troškinį galite pagardinti šviežiomis petražolėmis.

Receptas iš „Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.