Šiandien šeimai ruošiau sočią, kupiną skonių raugintų agurkų sriubą. Į draugiją agurkams pakviečiau ir ryžius.
Ir dar vieną triuką pabandžiau ruošdama sriubą – daržoves pakepinau kartu su raugintais agurkais. Manau, dar labiau išryškėjo jų skonis. Pamėginkit kitą kartą ir jūs.
Raugintų agurkų sriuba su ryžiais
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 5 porcijas, užtruksite apie 40 min.
Reikalingi produktai:
- 3 bulvės;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- 2 v. š. ryžių;
- 4 rauginti agurkai;
- keli lauro lapai;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- druskos pagal skonį;
- ryšelis krapų;
- 2 l vandens;
- grietinės pagal poreikį;
- 1 v. š. sviesto;
- šlakelis aliejaus.
Kaip gaminti
Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais. Beriame į puodą, užpilame vandeniu ir užkaičiame virti.
Morką, svogūną ir česnaką nulupame. Morką sutarkuojame, svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais kubeliais.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakaitiname aliejų. Suberiame daržoves ir pakepiname, kol jos šiek tiek suminkštės.
Agurkus supjaustome mažais gabalėliais ir beriame į keptuvę. Pakepiname kartu su kitomis daržovėmis.
Suverčiame keptuvės turinį į puodą, beriame ryžius, lauro lapus, pipirus ir pabaigiame virti sriubą dar apie 15–20 min.
Krapus susmulkiname ir įmaišome į sriubą. Gardiname šaukštu grietinės.