Sodraus ir labai įdomaus skonio alaus duona: kepsiu dar ne kartą

Taip, tikrai taip, viską perskaitėte teisingai. Kepiau duoną su alumi ir daug sėklų. Duona sodri, labai įdomaus poskonio. Kepsiu dar ne kartą.

 Alaus duona.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Alaus duona.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Alaus duona.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Alaus duona.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kviečiu į virtuvę“

Feb 29, 2020, 10:14 AM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:51 AM

Alaus duona

Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite maždaug 10 porcijų duonos, ruošdami užtruksite apie 5 valandas, kepsite 1 valandą

Reikės:

  • 600 g kvietinių miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a. š. druskos (originaliame recepte siūloma dėti 2 a. š., bet man pasirodė per daug);
  • 150 g sėklų (linų sėmenys, moliūgo sėklos, sezamo sėklos);
  • 500 ml alaus;
  • 1 v. š. vandens.

Kaip gaminti

Į dubenį suberiame miltus, sėklas, kepimo miltelius, druską. Užpilame alumi. Masę gerai išmaišome. 

Supilame į kepimo formą. Pašlakstome vandeniu. 

Kepame 200 C orkaitėje apie 1 val.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.