Silkė su obuoliais ir svogūnais: skanu, gaivu ir paprasta

Gaivios ir skanios silkės salotos. Vietoje grietinės ir majonezo galite naudoti graikišką jogurtą.

Silkė su obuoliais ir svogūnais.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Silkė su obuoliais ir svogūnais.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Rasos virtuvės užrašai“

Mar 11, 2020, 9:55 AM, atnaujinta Mar 6, 2023, 7:35 PM

Silkė su obuoliais ir svogūnais

Reikės:

  • 4 vnt. silkių filė;
  • 2 obuolių;
  • 1 geltonojo svogūno;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • saujos šviežių krapų;
  • 2 v. š. grietinės;
  • 2 v. š. majonezo; 
  • žiupsnelio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • citrinos sulčių obuoliams apšlakstyti.

Kaip gaminti

Silkių filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Nuluptus obuolius ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, obuolius apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių, kad nepatamsėtų.

Majonezą sumaišykite su grietine, įberkite druskos ir cukraus. Suberkite supjaustytus obuolius ir svogūnus, viską išmaišykite.

Į lėkštę sudėkite silkės gabalėlius ir šalia sudėkite obuolius su svogūnais. 

Pabarstykite smulkintais krapais.

Skanaus!

„Rasos virtuvės užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.