Užtepėlė lengva ir švelni, labai tinkama valgyti su daržovių lazdelėmis, visagrūdėmis tortilijomis ar kokiais nors duoniukais, traškučiais. Tobulas užkandis vakarui žiūrint filmą!
Tik atrodo, kad gaminimas gana sudėtingas, o iš tiesų viskas labai greita ir paprasta. Ilgiausiai užtrunka palaukti, kol iškeps baklažanai, o visa kita – minučių reikalas.
Baklažanų užtepėlė „Baba ganoush“
Reikės:
- 3 vidutinio dydžio baklažanų;
- 2 šaukštų sezamų pastos („tahini“);
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštelio citrinos sulčių;
- 1/4 šaukštelio maltų kuminų;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Baklažanus perpjauname išilgai per pusę, abi puses patepame aliejumi ir plokščiąja puse dedame ant kepimo skardos. Kepame 180 laipsnių orkaitėje įjungę „vėjelio“ funkciją ir kaitinimą iš viršaus apie 40 min.
Išėmę iš orkaitės baklažanus apverčiame ir paliekame atvėsti.
Šaukštu iškabiname minkštimą ir sudedame jį į sietelį, kurį padedame virš dubens. Baklažanus šaukštu paspaudžiame, kad nuvarvėtų vanduo.
Tada baklažanus ir visus likusius ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą ir sumalame iki vientisos masės.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.