Sveika, nebrangu ir gardu.
Vietoje šviežių daržovių galite naudoti bet kokias šaldytas.
Perlinių kruopų košė su mėsa ir daržovėmis
Reikės:
- stiklinės perlinių kruopų;
- 1 svogūno;
- 2 morkų;
- 200 g kiaulienos arba vištienos filė;
- vištienos prieskonių;
- aliejaus;
- druskos;
- pipirų.
Kaip gaminti
Išvirkite perlines kruopas, nusunkite (jas išvirsite greičiau, jei iš vakaro jas užmerksite vandenyje).
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apvoliokite prieskoniuose. Apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Svogūną supjaustykite, morkas sutarkuokite, viską apkepkite.
Perlines kruopas, vištieną ir daržoves sumaišykite ir suberkite į indą, kurį galima dėti į orkaitę. Apibarstykite druska, pipirais, įpilkite šlakelį verdančio vandens, uždenkite indą dangčiu arba folijos lakštu ir dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 20-30 minučių.
Apibarstykite žalumynais ir skanaukite! Puikiai tinka rauginti agurkai ir kefyras.