Siūlome išbandyti šį lengvai ir greitai pagaminamo picos pado receptą. Padas, žinoma, kiek kitoks nei iš įprastų miltų, bet vis tiek labai skanu! Ant manosios picos keliavo naminis pomidorų padažas, veganiškas sūris, trupinta sojų varškė su prieskoniais, kukurūzai ir pomidoriukai.
Reikės:
- 1/4 puodelio grikių miltų (arba avižų miltų);
- 1/4 puodelio kokosų miltų;
- 1 šaukšto kukurūzų krakmolo;
- 1 šaukšto maltų linų sėmenų;
- 1/4 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnio druskos;
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
- 1 puodelio vandens
Kaip gaminti
Dubenyje iš pradžių sumaišome visus sausus ingredientus, o tada juos sumaišome su vandeniu ir aliejumi.
Ant kepimo skardos klojame kepimo popierių, kurį ištepame aliejumi. Drėgnomis rankomis iš tešlos suformuojame maždaug 0,5 cm storumo norimos formos picos padą, keliose vietose subadome jį šakute.
Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min (su vėjeliu ir kaitinimu iš viršaus).
Tuomet ištraukiame skardą iš orkaitės, mentelę atsargiai pakišame po picos padu, taip jį pajudiname, kad paskui būtų lengviau perkelti į lėkštę. Ant picos pado sudedame norimus
ingredientus ir kepame dar 5-10 min.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.