Virtinukai pagal šį receptą būna minkštučiai ir purūs, mat juose yra mažai miltų.
Išbandykite – ir galbūt šis receptas taps jūsų mėgstamiausias.
Tinginių virtinukai
Reikės:
- 400 g varškės;
- 2 kiaušinių;
- 5-6 v. š. miltų;
- druskos ar cukraus;
- 1 v. š. sviesto.
Kaip gaminti
Šiam patiekalui reikia kuo sausesnės varškės. Jeigu ji drėgna, suberkite į sietelį ir nuvarvinkite arba sudėkite į marlę ir nuspauskite rankomis.
Tai – viena paslapčių, dėl kurios virtinukai bus itin purūs, mat jiems reikės mažiau miltų.
Visus produktus, išskyrus miltus, dėkite į indą ir išmaišykite šakute. Dėkite po šaukštą miltų ir išmaišykite.
Tešla bus lipni, tačiau tokia ir turi būti.
Užkaiskite didelį puodą vandens.
Dalį tešlos dėkite į didelę plokščią lėkštę ir šaukštu paskirstykite per visą lėkštės plotą, kad būtų maždaug 1,5 cm aukščio.
Kai vanduo užvirs, šakutę panardinkite į vandenį, kad sušlaptų, tada ja atgnybkite gabalėlį tešlos ir panardinkite į vandenį. Atgnybkite kitą gabalėlį ir taip pat meskite į puodą su vandeniu. Taip paruoškite ir į vandenį sudėkite visus virtinukus.
Kai vanduo užvirs, pavirkite virtinukus maždaug minutę ir nukoškite.
Berkite į vieną didelį indą, dėkite šaukštą sviesto ir išmaišykite.
Patiekite su grietine, sviesto ir grietinės padažu, spirgučiais su svogūnais ar uogiene.