Juos išmokau kepti iš savo mamos. Nes tai kone jos firminis patiekalas, kurį iš kepinių mums dažniausiai su broliu ir kepdavo.
Žagarėliai
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 10 porcijų, užtruksite apie 1 val.
Reikės:
- 7 stiklinių miltų;
- 3 kiaušinių;
- 6 v. š. cukraus;
- 1 a. š. sodos;
- 2 stiklinių kefyro;
- aliejaus žagarėliams kepti;
- miltelinio cukraus apibarstyti.
Kaip gaminti
Kiaušinius išsukame su cukrumi. Į kefyrą supilame sodą ir gerai išmaišome (taip ją nugesiname).
Kefyrą pilame į kiaušinių plakinį. Po truputį suberiame miltus. Tešlą minkome, kol masė taps elastinga.
Iškočiojame, supjaustome stačiakampiais. Per vidurį įpjauname ir žagarėlį perneriame.
Kepame įkaitintame aliejuje.
Iškepusius pabarstome cukraus pudra.