Tai tikrai nereiškia, kad namuose badas, bet tiesiog ekspromtu kilo mintis, kuriai įgyvendinti reikia vos kelių minučių.
Ir patikėkit – lėkštę šios sriubos suvalgiau su didžiausiu malonumu.
Pieniška leistinukų sriuba
Reikės (2 asm.):
- 1 kiaušinio,
- 2 v. š. miltų,
- pieno,
- druskos.
Kaip gaminti
Dubenyje suplakiau kiaušinį su miltais.
Masė gaunasi tirštos grietinės konsistencijos.
Užstačiau puodą su pienu, pasūdžiau ir palaukiau, kol užvirs.
Kai pienas užvirė, sumažinau kaitrą ir per kiaurasamtį (galite naudoti tarką) supyliau paruoštą kiaušinio ir miltų masę.
Pavirus 1-2 minutes puodą nukėliau nuo kaitros.
Viskas. Sriuba pagaminta, gardiname sviestu, o kas mėgsta saldžiai, galite įsiberti cukraus.
Skanaus!