Išbandykite kai ką naujo ir neragauto: trys kiaušinių pagardai

Pirkėjai į prekybos centrus skatinami eiti kuo rečiau, o pirkinius planuoti iš anksto. Artėjant Velykoms būtina dar kruopščiau susiplanuoti, ką patieksite savo artimiesiems ant stalo.

 Įdaryti kiaušiniai.<br>123rf nuotr.
 Įdaryti kiaušiniai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2020, 4:49 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 9:12 AM

Velykoms tautiečiai jau pradėjo ruoštis, tad „Maxima“ dalijasi trimis originaliais pagardų receptais, kurie suteiks kiaušiniams kitokį skonį.

„Nepaisant to, kad vienareikšmiškai perkamiausi yra vištų kiaušiniai, prieš Velykas pirkėjai renkasi ir egzotiškesnes prekes. Jiems savo prekybos tinkle siūlome pirkėjų taip pat pamėgtus putpelių kiaušinius bei iki 1,5 kilogramo sverti galinčius stručių kiaušinius“, – dalijasi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Australijos stručių emu ir Afrikos stručių kiaušiniai neretai vadinami kiaušinių karaliais. Tokį kiaušinį virti teks apie 45 minutes, o jei norėsite, kad jis būtų kietas, prireiks ir pusantros valandos. 

Stručio kiaušinio lukšto neišmeskite, jis itin tvirtas, primenantis porcelianą. Iš vieno stručio kiaušinio pasigaminę šventinį omletą su svogūnais, grybais ir sūriu, juo pamaitinti galėsite visą šeimą. 

„Ne pirmus metus iš eilės pastebime, kad auga ekologiškų kiaušinių paklausa. Pirkėjai Velykoms pradėjo ruoštis dar prieš dvi savaites. Šiuo laikotarpiu išauga ne tik kiaušinių, bet ir jų dažų, įvairių dekoracijų, gėlių bei velykinių zuikių pardavimai“, – priduria V. Drulienė.

Kreminis baravykų sviestas karštiems kiaušiniams gardinti

Reikės: 

  • 3 šaldytų baravykų
  • 50 g lydyto sviesto
  • 2 čiobrelio šakelių 
  • 2 skiltelių česnako 
  • druskos 
  • pipirų

Baravykus vos vos atšildykite, kad jie būtų lengvai pjaustomi. Supjaustykite smulkiais gabalėliais. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto apkepinkite česnako skilteles, suberkite grybus ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. 

Suberkite nuo čiobrelių šakelių nuskabytus lapelius, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad visiškai atvėstų. 

Lydytą sviestą sumaišykite su kepintais grybais ir sudėkite į dubenėlį. 

Gaivi varškės ir ridikėlių užtepėlė

Reikės: 

  • 100 g riebesnės varškės
  • 100 g ridikėlių
  • 2 šaukštų graikinio jogurto arba grietinės
  • 1 saujos smulkintų krapų
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų

Į dubenį sudėkite varškę, sukrėskite jogurtą, įspauskite česnako skiltelę ir viską gerai pertrinkite šakute. Ridikėlius supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį kartu su smulkintais krapais, druska, pipirais ir gerai išmaišykite. 

Rūkytos lašišos ir riešutų užtepėlė

Reikės:

  • 200 g rūkytos lašišos
  • 200 g anakardžių riešutų
  • pusės citrinos sulčių
  • saujos smulkintų krapų

Riešutus suberkite į dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite išbrinkti ne mažiau 2 valandoms. 

Į virtuvinį trintuvą sudėkite rūkytą lašišą, suberkite riešutus ir įspauskite citrinos sulčių. Trinkite viską nedideliu greičiu, vis nustumdami užtepėlę nuo kraštų, kad gražiai susismulkintų. Smulkinkite tol, kol pasidarys vientisa masė. 

Sudėkite užtepėlę į dubenėlį ir išmaišykite kartu su sauja krapų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.