Kvapnus ir labai skanus morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu

Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu – drėgnas, sotus, kvapnus ir labai skanus.

Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Rasos virtuvės užrašai“

2020-04-10 13:10, atnaujinta 2023-04-12 11:51

Valgydami net nepagalvosite, kad tortas iš morkų. Kuo ilgiau pastovėjęs šaldytuve - tuo bus skanesnis.

Naudojau 33×36 cm dydžio orkaitės skardą. 

Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu

Biskvitui reikės:

  • 300 g miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 a. š. sodos (nugesinti nereikia);
  • 1 a. š. cinamono;
  • 1/2 a. š. muskato riešuto malto (nebūtina); 
  • 350 g morkų tarkuotų;
  • 200 g graikinių arba lazdyno riešutų, stambiai kapotų;
  • 70 g kokosų drožlių;
  • 200 g rudojo cukraus;
  • 1 apelsino tarkuotos žievelės;
  • 1 apelsino sulčių;
  • 4 didelių kiaušinių didelių;
  • 200 g aliejaus.

Kremui reikės: 

  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 250 ml plakamosios grietinėlės (35 % riebumo, atšaldytos);
  • 100 g (arba pagal skonį) miltelinio cukraus (pudros); 
  • 1-2 v. š. citrinos sulčių.

Kaip gaminti

Į dubenį įsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskato riešutą, viską sumaišykite.

Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir išplakite su mikseriu. Įpilkite aliejaus ir plakite, kol gerai susimaišys.

Įtarkuokite apelsino žievelę ir įpilkite spaustų apelsinų sulčių, išmaišykite. Palaipsniui įmaišykite miltų mišinį.

Įdėkite tarkuotas morkas, skrudintus riešutus, kokoso drožles, ir viską gerai mentele išmaišykite.

Orkaitės skardoje paklokite kepimo popierių.

Masę tolygiai paskleiskite.

Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, 30 minučių.

Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: įkištas ir ištrauktas, jis turi likti sausas. 

Iškepusį biskvitą atvėsinkite.

Dėkite lėkštę arba kepimo formos dugną(20 cm skersmens) ant biskvito ir iš jos pagal formą išpjaukite 3 apvalius lakštus.

Trečią lakštą reikės sudurti iš biskvito likučių (jį dėsime į torto apačią).

Likusį biskvitą susmulkinkite į trupinius.

Paruoškite kremą. Grietinėlę išplakite iki standžių putų. 

Atskirame inde maskarponės sūrį išsukite su cukraus pudra ir citrinos sultimis.

Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į maskarponės masę.

Surinkite tortą. Dėkite pirmą biskvitą viršutine dalimi į apačią ant tortinės ir tolygiai paskleiskite trečdalį kremo. 

Ant kremo viršutine dalimi į apačią dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite ir aptepkite antru trečdaliu kremu.

Tada uždėkite trečią biskvitą, paspauskite ir aptepkite likusiu kremu.

Šonus taip pat aptepkite kremu.

Smulkintais biskvito trupiniais padenkite torto šonus ir viršų. 

Puoškite pagal savo skonį ir fantaziją.

Tortą padėkite į šaldytuvą, kad pastovėtų bent per naktį. Pastovėjęs ilgiau tortas tik skanėja! 

Skanaus!

„Rasos virtuvės užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.