Esmė ta, kad šiame recepte yra 3 pagrindiniai ingredientai: varškė, kepinių margarinas arba sviestas ir miltai – visų produktų kiekis vienodas! Papildomai reikės cukraus. Taip, tik tiek, ir sausainiai pagaminti.
Dabar apie sausainius. Jie labai skanūs, minkšti ir purūs! Nors kepimo miltelių tikrai nereikia, jie puikiai iškyla! Valgai, ir norisi dar ir dar.
Puikiai tinka prie kavos, arbatos ar pieno stiklinės.
Patikėkit – nežinau, kiek esu jų prikepusi, vis dar nenusibodo. Mūsų šeimoje šie sausainiai vis dar patys pačiausi.
Varškės sausainiai „Skarelės“
Reikės:
- 350 g varškės,
- 350 g kepinių margarino arba sviesto,
- 350 g miltų.
- Papildomai reikės: cukraus ir miltų pabarstyti ant darbastalio.
Kaip gaminti
Varškę ir kepinių margariną kartu gerai išmaišiau ir subėriau persijotus miltus. Masę gerai išmaišiau, užminkiau tešlą.
Ant darbastalio pasibėriau miltų, kočėlą apibarsčiau miltais ir pradėjau kočioti lakštą.
Stikline išspaudžiau apskritimus.
Ant apskritimo vienos pusės užbarsčiau cukraus, jį perlenkiau pusiau, vėl užbarsčiau cukraus ir darsyk perlenkiau pusiau, o toliau jau kaip norite: galite ant trikampėlio berti cukraus ar cukrų su cinamonu ar išvis nieko neberti, o iškeptus sausainius apiberti cukraus pudra.
Patikėkit – visaip skanu ir visaip kepiau.
Paruoštus sausainius sudėjau į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 20 min.
Būkite sveiki, geros jums nuotaikos, mažiau stresuokite ir daugiau pozityvo!