Patikėkit, kaip tai skanu!
Jei jau nuspręsite prisikepti avinžirnių, tai iškart gaminkite daugiau, nes bus kaip mums su vyru: taukšt, ir dubenėlis tuščias.
Orkaitėje kepti avinžirniai
Reikės:
- skardinės avinžirnių,
- prieskonių: česnako miltelių, maltų juodų pipirų, aitriosios paprikos miltelių, druskos;
- aliejaus.
Kaip gaminti
Avinžirnius išpyliau iš skardinės į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų skystis.
Po to juos nusausinau popieriniu ranšluosčiu.
Avinžirnius supyliau į dubenėlį, apipurškiau aliejumi, apibarsčiau prieskoniais ir išmaišiau.
Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, subėriau paruoštus avinžirnius ir pašoviau kepti į orkaitę.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 25-30 min.
Kepant avinžirnius kelissyk pamaišiau.
Avinžirniai pagaminti. Traškūs ir labai labai skanūs.
Skanaus!