Kokosinė panakota
Reikės (2-3 porcijoms):
- 1 skardinės kokosų pieno;
- 1 šaukšto agavų sirupo;
- 1 šaukštelio vanilės esencijos;
- 1/2 šaukštelio agaro;
- 1 šaukšto šilto vandens.
Uogų sluoksniui:
- 2/3 puodelio šaldytų trintų aviečių (ar kitų uogų; naudojant nemaltas uogas, jas atitirpinus sumalti);
- 1-2 šaukštų agavų sirupo (pagal norimą saldumą);
- 1/4 šaukštelio agaro.
Kaip gaminti
Nedideliame puode sumaišome kokosų pieną, agavų sirupą ir vanilę. Pakaitiname beveik iki virimo.
Mažame dubenėlyje agarą sumaišome su šaukštu vandens.
Išjungiame kaitrą, įdedame agarą ir nesustojant maišyti kaitiname toliau iki užvirimo, kol pradeda burbuliuoti. Nukeliame nuo kaitros, kelias sekundes dar pamaišome, kad sumažėtų burbuliukų, ir išpilstome masę į norimo dydžio indelius ar stiklines.
Paliekame atvėsti kambario temperatūroje 15-20 min, ir tuomet dedame į šaldytuvą bent valandai.
Uogas viršutiniam sluoksniui atitirpdome puode, turi visiškai nelikti ledukų. Įmaišome agavų sirupą, pakaitiname beveik iki virimo.
Taip pat išjungiame kaitrą, dedame agarą ir nesustojant maišyti kaitiname toliau iki užvirimo, kol pradeda burbuliuoti.
Nukeliame nuo kaitros, kelias sekundes dar pamaišome ir išpilstome uogas ant sustingusios pamakotos masės.
Paliekame atvėsti kambario temperatūroje 15-20 min. ir tuomet dedame į šaldytuvą bent valandai.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.