Iškočioji juosteles, supjaustai gabaliukais ir meti jas į užvirusį pasūdytą vandenį.
Lyg ir tiek žinių, jei ne vienas „bet“: man patinka ne tik skanus, bet ir gražus bei garantuotai gardus maistas. Tad kiekvieną sekmadienį gamindama vis kitokius tešlos variantus derinau vis kitokius produktų derinius ir atradau tą tobuląjį. Jis yra paprastas, bet tuo pačiu (pažiūrėkite nuotraukoje) – kokio grožio.
Šie varškėčiai gaunasi standūs, neištižę, bet tuo pačiu ir minkšti. Skonis truputį primena bulvių kukulius, turbūt dėl krakmolo.
O šią formą atradau visai neseniai, kai buvau labai pasiilgusi „ežiukų“, bet neturėjau tos stebuklingos lenktos tarkos, ir jau nebepamenu, kas patarė braukti tešlos gabaliukus į šakutės dantis. Ačiū! Tai tiesiog neįtikėtai paprasta.
Gardieji varškėčiai
Vienai (didelei) porcijai reikės:
- 180 g varškės (standartinis pakelis);
- 1 M dydžio kiaušinio;
- 1 šaukšto kvietinių arba speltų miltų;
- 1 šaukšto bulvių krakmolo.
Pastaba: šaukštai su kaupu.
Kaip gaminti
Kaičiu puodą su vandeniu, pasūdau, skaičiuodama 1 šaukštelį druskos 2 litrams vandens.
Gilesniame inde šakute ištrinu varškę, įmušu kiaušinį, sumaišau. Ir galiausiai suberiu miltus ir krakmolą, maišau, kol produktai tampa vientisa tešla.
Ant darbastalio kloju silikoninį kilimėlį, pabarstau jį trupučiu miltų, atgnybu pusę tešlos ir ją delnais susuku į 2-3 cm diametro juostą. Stalo peiliu supjaustau 2-3 cm gabaliukais.
Imu šakutę (ji turėtų būti išlenktais dantimis, ne tiesiais), kiekvieną gabaliuką braukiu per vidinę šakutės dalį ir gautą varškėtį dedu atgal ant kilimėlio.
Baigus varškėčius sumetu į verdantį vandenį, lukteliu, kol pakils į paviršių ir verdu 7 minutes. Joms praėjus, išjungiu kaitrą, varškėčius palieku puode dar bent 5 minutėms, tuo metu į lėkštes dedu sviesto, grietinės, kartais beriu krapų.
Kiaurasamčiu traukiu varškėčius iš vandens ir dedu į lėkštes.