Tad pradėkime.
Braškių ir varškės pyragas
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 200 g sausainių „Gaidelis“;
- 100 g sviesto.
Varškės kremo sluoksniui:
- 500 g riebios varškės be cukraus;
- ~ 150 g riebios grietinės (gali būti ir indelis);
- 1 indelis saldinto sutirštinto pieno;
- 2 šaukštai miltų;
- 3 kiaušiniai;
- 10-15 lašų vanilės ekstrakto;
- 0,5 nedidelės citrinos sulčių.
Papuošti:
- braškių;
- braškių želės.
Kaip gaminti
Sausainius susmulkiname trintuvu, supilame tirpintą sviestą, viską dar kartą išmaišome ir dedame į 24 cm skersmens kepimo formą, išklotą popieriumi. Trupinius gražiai ir tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į įkaitintą 180 C orkaitę, kepame apie 15 min.
Varškės kremui skirtus ingredientus dedame vieną po kito į didesnį indą ir trintuvu lengvai išmaišome. Išėmę iš orkaitės kepimo formą su trupiniais ant jų pilame paruoštą varškės kremą. Jis bus skystokas, bet nepergyvenkite, viskas gerai.
Orkaitėje nustatome 170 C temperatūrą ir kepame apie 40-50 min., priklausomai nuo orkaitės.
Per tą laiką susipjaustome braškes, ištirpiname braškių želę 400 ml vandens ant karštos viryklės. Ištraukus pyragą iš orkaitės dėliojame braškes, ant viršaus pilame želę ir dedame į šaldytuvą. Tuomet kantriai kantriai laukiame kito ryto.
Štai ir viskas, turime skanutėlį, spalvotą, sniego purumo pyragą. Skanaus!