Pyragas iš avinžirnių
- 240 g virtų arba konservuotų avinžirnių;
- 100 g riešutų sviesto (naudojau migdolų);
- 3 v.š. klevų sirupo ar medaus;
- 1/2 a.š. kepimo miltelių;
- 4 v.š. tarkuoto juodojo šokolado;
- 1/2 a.š. vanilės.
Kaip gaminti
1. Avinžirnius susmulkiname trintuvu (naudoju su S formos peiliukais).
2. Atskirame dubenyje sumaišome riešutų sviestą su sirupu, įpilame vanilės.
3. Trintus avinžirnius sumaišome su riešutų sviesto mase. Sudedame kepimo miltelius ir juodąjį šokoladą, išmaišome.
4. Nedidelę kvadratinę formą ištepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi. Sudedame pyrago masę, aukštis neturėtų būti didesnis negu 2 cm. Aš naudojau gana didelę formą, bet masę paskirčiau tik vienoje pusėje.
5. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 minučių, kol paviršius paruduos.
Pyragą prieš pjaustant būtinai atvėsinkite, nes kitaip labai byrės. Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise taste“
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.