Kebabas iš vištienos šlaunelių patiks net išrankiausiems

Naminio vištienos šlaunelių kebabo receptas pravers ilgam: juk prieš akis – visa vasara! O taip paruoštas jis patiks net išrankiausiems. 

Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Naminis vištienos šlaunelių kebabas.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (9)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

May 14, 2020, 11:01 AM, atnaujinta May 11, 2023, 6:15 PM

Naminis vištienos šlaunelių kebabas

Reikalingi produktai:

  • 1,6 kg vištienos šlaunelių su oda ir kaulu
  • 6 skiltelės trinto česnako
  • 100 ml terijakio marinato
  • 2 apelsinai
  • 100 ml airiško stauto (tamsaus alus)
  • lavašas, tortilija ar kitokia duona 
  • daržovės 
  • kapotos kalendros
  • mėgstami padažai 
  • 6 mediniai pagaliukai

Kaip gaminti

Aštriu peiliu iš šlaunelių pašaliname kaulus, išpjaustome kremzles, odą paliekame. Kur mėsos daugiau, negiliai kelis kartus įpjauname, kad šlaunelės storis būtų vienodas ir padaliname perpus. Gausime nedidelius plonus vištienos gabaliukus.

Pilame marinatą, sumetame česnaką, išmaišome ir laikome šaltai 4-12 valandų.

Pjauname apelsiną perpus, kišame pagaliukus, kad susidarytų trikampis, mauname pusę vištienos, uždedame apelsino kepurę. Tą patį atliekame su kitu apelsinu ir likusia vištiena. 

Kepame netiesioginėje kaitroje 150 laipsnių temperatūroje su trupučiu dūmo 1,5-2 valandas iki 74 laipsnių vidinės vištienos temperatūros. Paskutinį pusvalandį kelis kartus apipurškiame tamsiuoju alumi.

Nupjaustome nuo pagaliukų mėsą arba perpjauname išilgai ir atskiriame iešmelius.

Patiekiame susukę į lavašą ir trumpai paskrudinę grilyje arba valgome nuo iešmelio.

Garnyrui – įvairios daržovės, kalendros, mėgstami padažai. 

Skanaus!

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?