D. Filmanavičiūtė pasidalijo vieno mėgstamiausių savo patiekalų receptu

Dainininkė, reklamos specialistė ir itališkos kultūros bei maisto mylėtoja Dovilė Filmanavičiūtė teigia, kad Romoje praleistų dienų jau seniai negalėtų suskaičiuoti, o gabalėlis prosciutto gali ją nukelti į skonių kosmosą.

Dovilė Filmanavičiūtė mėgsta gaminti medžiotojų troškinį cacciatore.
Dovilė Filmanavičiūtė mėgsta gaminti medžiotojų troškinį cacciatore.
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>kiti
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>kiti
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>Redos Mickevičiūtės nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>Redos Mickevičiūtės nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė.
Dovilė Filmanavičiūtė.
Dovilė Filmanavičiūtė.
Dovilė Filmanavičiūtė.
D.Filmanavičiūtė.<br>LR archyvo nuotr.
D.Filmanavičiūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>Ugnė Henriko
Dovilė Filmanavičiūtė.<br>Ugnė Henriko
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

May 25, 2020, 11:35 AM

Kadangi karantinas sujaukė jos kelionių planus, trupinėlį Italijos ji nusprendė atgabenti į savo namų virtuvę ir pasigaminti vieną mėgstamiausių patiekalų – medžiotojų troškinį cacciatore.

Ji pasakoja, kad paskutinį kartą, kai lankėsi Italijoje, keliavo po Apulijos regioną pačiuose šalies pietuose, tačiau valstybės sostinė – Roma – jai yra tobulas savaitgalio pabėgimo planas, kuriuo pasinaudoti teko tiek kartų, kad sunkiai galėtų suskaičiuoti dienas, praleistas šiame mieste.

„Su šeima taip pat esame išmaišę visą Italijos šiaurę – nuo buvimo prie Komo ežero ir pasivaikščiojimų Alpėse iki vizitų Venecijoje, Bolonijoje, Veronoje, Parmoje ir daugybėje kitų vietovių. Šiemet turėjau planų dar labiau patyrinėti valstybės pietus, tačiau dėl pasaulyje susiklosčiusios situacijos, greičiausiai to padaryti nepavyks – Italiją teks ragauti namuose“, – sako pašnekovė.

Žavisi Italų valgymo kultūra

D. Filmanavičiūtė atskleidžia, kad dievina itališką maistą, tačiau vengia kai kurių tradicinių itališkų patiekalų. Labiausiai šioje virtuvėje ji vertina itališkų patiekalų autentiškumą bei valgymo kultūrą – ilgas ir lėtas vakarienes su artimiausiais ir tik iš pirmo žvilgsnio nesaikingu, bet itin turiningu stalu.

„Kad ir kaip mylėčiau Italiją, mane retai pagausite valgančią picą ar lazaniją – tai tiesiog ne mano patiekalai. Italų virtuvėje mane labiausiai žavi jos skonių grynumas, išgaunamas tobulos kokybės ingredientais – tereikia gero alyvuogių aliejaus, brandinto parmezano arba gabalėlio prosciutto, kad nusikelčiau į skonių kosmosą. Be to, labai mėgstu ir itališkus desertus, kurių, galima įsigyti ir „Lidl“ parduotuvėse Italijos savaitės metu“, – teigia pašnekovė.

Sultingas medžiotojų troškinys

Anot D. Filmanavičiūtės, ji labiausiai mėgaujasi gamindama ir valgydama varguolišką Romos virtuvę atstovaujančią jaučio uodegą pomidorų padaže ar medžiotojų troškiniu vadinamą cacciatore.

Cacciatore receptas yra labai paprastas ir greitas bei neapsakomai skanus – jis įprastai yra gaminamas iš paukštienos arba triušienos, o visi patiekalo ingredientai padeda sukurti tobulą skonių jūrą.

Skaniausius troškinius esu valgius Italijos kalnuose – įsivaizduokite, keturias valandas kopi į Alpes, o tada sėdi lyg ant debesies ir valgai kalnų trobelėje pagamintą gėrį – labai ilgiuosi tokių galimybių. Taip pat, jeigu kada nors būsite Romoje, susiraskite „Trattoria Luzzi“ restoraną šalia Koliziejaus – pažadu, kad čia paragauta tradicinė jaučio uodega ar cacciatore įstrigs atmintyje dar ilgam laikui“, – sako pašnekovė.

Į Italijos kalnus ar šalia Romos koliziejaus vis dar nenukeliausite, tačiau D. Filmanavičiūtės siūlomas cacciatore receptas bent akimirkai jūsų mintis nukels į Apeninų pusiasalį.

Jums reikės:

  • 4 ar 6 vištienos šlaunelių su kaulu;
  • trintų pomidorų su bazilikais;
  • 1 svogūno;
  • česnako galvutės;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 geltonosios paprikos;
  • 300 g grybų (pvz. rudųjų pievagrybių);
  • 1 morkos;
  • pusė stiklinės juodųjų alyvuogių;
  • 150 ml raudonojo vyno;
  • čiobrelio, raudonėlio, petražolių;
  • druskos, pipirų.

Gaminimo eiga:

Keptuvėje storu dugnu apkepame vištieną. Leidžiame gerai apskrusti iš visų pusių. Atidedame. Toje pačioje keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną.

Kai jis suminkštėja, pagelsta, ten pat įspaudžiame česnaką. Paskui keliauja paprikos, morka, grybai, žolelės. Kepiname daržoves, kol suminkštėja. Supilame vyną, leidžiame porą minučių jam nuvirti. Trinti pomidorai su bazilikais taip pat keliauja į keptuvę.

Į burbuliuojantį padažą suguldome vištieną, uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį ir leidžiame ramiai troškintis – vištiena turi kristi nuo kaulo. Tam reikės maždaug 40 min. Galiausiai keptuvėn metam alyvuoges. Leidžiam dar 10 min paburbuliuoti.

Puošiam kapotomis petražolėmis. Šalia tinka ryžiai, pasta ar bulvių košė.

Buon appetito!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.