Panakota su jogurtu – liesesnė, bet ne ką mažiau skani klasikinio deserto interpretacija, kuriai puikiai tinka sezoniniai vaisiai ir uogos.
Jogurtinė panakota
7-8 porcijoms reikės:
- 500 ml pieno;
- 500 ml graikinio jogurto;
- 2 a. š. želatinos;
- 4 v. š. cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 1-2 v. š. klevų sirupo (arba skysto medaus – pagal skonį);
- žiupsnelio druskos;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina);
- mėgstamų vaisių arba uogų;
- imbierinių sausainių trupinių (nebūtina).
Kaip gaminti
Želatiną užpilti keliais šaukštais pieno, kad išbrinktų.
Likusį pieną kaitinti su cukrumi, vanilinius cukrumi kol jie ištirps. Sudėti išbrinkusią želatiną, maišyti kol ištirps.
Graikišką jogurtą sumaišyti su žiupsneliu druskos, citrinos sultimis ir žievele. Per kelis kartus įmaišyti pieną. Paskaninti klevų sirupu arba medumi pagal pageidaujamą saldumą.
Išpilstyti į indelius ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Prieš valgant dėti sausainių trupinius, vaisius, uogas.
Skanaus!