Kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas, kurio nereikia kepti

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Puikiai subalansuotas vasariškiems orams.

Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Daugiau nuotraukų (4)

„Cukruoti debesys“

Jun 19, 2020, 2:24 PM, atnaujinta Jun 15, 2022, 8:07 AM

Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas

Reikalingi produktai (16-18 cm skersmens formai)

Pagrindui:

  • 150 g avižinių sausainių
  • 70 g lydyto sviesto
  • 1 a. š. tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • žiupsnelis druskos

Kreminio sūrio sluoksniui:

  • 400 g kreminio sūrio (naudojau 22 proc. riebumo)
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 150-180 ml sutirštinto pieno (ragauti ir dėti pagal savo skonį)
  • 1,5-2 a.š. tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • 2-3 žaliųjų citrinų sulčių (ragauti maišant ir koreguoti pagal savo skonį)
  • 2 a.š. želatinos

Baltojo šokolado sluoksniui:

  • 100 g baltojo šokolado
  • 40 ml grietinėlės

Kaip gaminti

Želatiną užpilti šlakeliu vandens ir palikti išbrinkti.

Sausainius sumalti iki trupinių (jeigu sausainiams trūksta saldumo, galima įdėti 1-2 v.š. rudojo cukraus), įberti druskos, dėti tarkuotą žievelę, supilti lydytą sviestą. Gerai išmaišyti. Sausainius dėti į atsegamą torto formą ir gerai suspausti, padarant 1 - 1,5 cm aukščio kraštelius. Dėti į šaldytuvą.

Kreminio sūrio sluoksnis: grietinėlę išplakti iki standumo. Atidėti į šalį. Kreminį sūrį ir sutirštintą pieną gerai išplakti maišytuvu. Sudėti tarkuotą žievelę, supilti sultis. Gerai išmaišyti. Patarčiau nepilti viso sutirštinto pieno ir visų sulčių, o maišant paragauti ir nuspręsti, ar norisi daugiau kurio nors produkto.

Išbrinkusią želatiną pakaitinti ir maišant plaktuvu supilti į sūrio masę. Mentele atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę. Viską supilti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių, kepimo formą keletą kartų lengvai stuktelti į stalą, kad kremas lygiau pasiskirstytų.

Dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.

Baltąjį šokoladą susmulkinti, supilti grietinėlę ir kaitinti kol šokoladas ir grietinėlė pilnai susimaišys (kaitinau mikrobangų krosnelėje: 30 s. aukštoje temperatūroje, maždaug tiek pat palikau pastovėti nejudinamą, tuomet gerai išmaišiau. Jeigu šokoladas dar neišsilydęs, pakartoti procesą dar 15-20 s.). Šokolado sluoksnį tolygiai paskirstyti ant pyrago.

Palikti šaldytuve kelioms valandoms. Puošti pagal poreikį.

Valgyti šaltą!

Receptas adaptuotas iš tinklaraščio „My Evil Twin's Kitchen“.

„Cukruoti debesys“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.