Šį kartą prie makaronų labai norėjau to kreminio, skanaus, gardaus rausvo padažo.
Paragavus makaronų su šiuo padažu visada (be išimčių) garsiai ištari: „Mmm, kaip skanu! Reikės gaminti dažniau.“
Išbandykite – tikrai nesigailėsite.
O jei neturite krevečių, galite drąsiai naudoti apkeptą, susmulkintą vištieną ar faršą.
Makaronai su krevetėmis ir kreminiu grietinėlės ir pomidorų padažu
5 porcijoms reikės:
- 330 g mėgstamų makaronų;
- 450 g šviežių ar atitirpintų krevečių (su uodegėlėmis ar be);
- 240 ml natūralaus pomidorų padažo;
- 250 ml riebios grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 125 ml baltojo vyno (nesaldaus) arba sultinio;
- 3 valg. š. susmulkintų konservuotų pomidorų (nebūtina);
- 1 mažo svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 3 valg. š. sviesto;
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. š. susmulkintų šviežių petražolių;
- džiovintų bazilikų;
- druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal instrukcijas, atidedame į šalį.
Vienoje keptuvėje ant didesnės vidutinės ugnies įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ir 1 valg. š. sviesto. Sudedame krevetes, pakepiname kelias minutes, kol šios pasidaro rausvos spalvos.
Svogūną ir česnako skilteles nulupame ir susmulkiname. Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 valg. š. alyvuogių aliejaus ir 2 valg. š. sviesto, sudedame svogūną, česnaką ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada supilame vyną, išmaišome. Kaitiname kelias minutes, kol vyno sumažėja beveik perpus, vis maišome.
Supilame pomidorų padažą, susmulkintus konservuotus pomidorus, išmaišome, po to supilame grietinėlę ir gerai išmaišome. Pakaitiname kelias minutes.
Padažą pagardiname druska, pipirais ir baziliku pagal skonį. Įmaišome susmulkintą petražolę. Sudedame krevetes, išmaišome.
Galiausiai sudedame makaronus, viską sumaišome ir patiekiame. Galite dar užbarstyti tarkuotu sūriu.
Skanumėlis!