Cukinijas išskobiau, o minkštąją dalį užšaldžiau. Naudosiu kokteiliams, sriubai ar troškiniui.
Iš pradžių cukinijų puseles kepiau orkaitėje. Kai jos suminkštėjo, pridėjau įdaro. Man labiau patinka, kai cukinijos būna gana minkštos. Kiti mėgsta traškesnes. Tad jas kepkite iki norimo minkštumo.
Dešrelėmis įdarytos cukinijos
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 25 min.
Reikės:
- 2 mažų, jaunų cukinijų;
- 3 dešrelių, smulkiai supjaustytų;
- 1/3 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto;
- 1 skiltelės česnako, susmulkintos;
- 3/4 st. konservuotų smulkintų pomidorų;
- 2/3 st. tarkuoto sūrio;
- Kajeno paprikų;
- petražolių, susmulkintų;
- druskos, pipirų;
- aliejaus kepti.
Gaminimas
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Cukinijas perpjauti per pusę. Šaukštu išskaptuoti cukinijos minkštąją dalį.
Cukinijų puseles sudėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Apibarstyti druska, pipirais.
Kepti orkaitėje apie 15-25 min. nelygu kokio minkštumo cukinijų norite.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti svogūną, česnaką, pakepinti apie 4-5 min.
Suberti dešreles, pomidorus. Įberti juodųjų pipirų, Kajeno paprikų, druskos. Viską patroškinti apie 5 min.
Įdarą sudėti į cukinijų puseles. Ant viršaus apibarstyti sūriu. Kepti apie 7-8 min. ar kol išsilydys sūris. Apibarstyti petražolėmis.