Iš normos paruošiau 10 – 0,5 l stiklainiukų agurkų.
Ingredienai:
- apie 3 kg agurkų;
- 2 l vandens;
- 200 ml pomidorų padažo;
- 200 ml acto;
- 2 v. š. druskos;
- 150 g cukraus;
- 5–8 skiltelės česnako;
- saujelė juodųjų pipirų grūdeliais;
- saujelė lauro lapų.
Stiklainius švariai išplauname. Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus ir supjaustome griežinėliais. Į stiklainius beriame pipirų, lauro lapelių, dedame griežinėliais pjaustytas česnako skilteles.
Sudedame agurkų griežinėlius. Marinatui skirtus produktus sumaišome: šaltą vandenį, pomidorų padažą, druską, cukrų, actą.
Gerai išmaišome ir skysčiu užpilame agurkus. Į platų puodą arba dubenį tinkantį kaitinti ant ugnies, įtiesiame rankšluostį.
Sudedame stiklainius, pridengiame dangteliais.
Į indą pilame vandens, kad apsemtų 2/3 stiklainių. Pasterizuojame. Kaitiname stiklainius 0,5 l – 8 min, nuo užvirimo, o 1 l – 15 min. Užsukame stiklainius. Apverčiame dangteliais žemyn, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“