„Žiemą tai nepamainomas garnyras prie paukštienos, ypač antienos ar žąsienos, kiaulienos. Tad Kalėdos be šių slyvų neįsivaizduojamos.
Taip pat jos itin tinka su kietuoju ar varškės sūriu.
Nuo slyvų likusį aliejų irgi sunaudoju – gardinu juo salotas ar mėsos marinatus“, – tikina Jurgita.
Dalijamės jos receptu, atsiųstu konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“.
Česnakinės slyvos aliejuje
Reikės:
- 3 kg mėlynųjų slyvų;
- 8-10 česnako skiltelių;
- 1 aitriosios paprikos;
- 250-300 ml alyvuogių aliejaus
- druskos.
Kaip gaminti
Slyvas perpjaukite perpus, pašalinkite kauliukus. Dėkite į džiovyklę ir džiovinkite neaukštoje temperatūroje 8-10 valandų. Slyvos neturi sudžiūti – tik vos vos apdžiūti.
Sukapokite česnakus, aitriąją papriką, sumaišykite su druska.
Slyvas sudėkite į nedidelius sterilius stiklainėlius. Apibarstykite česnakų ir paprikų mišiniu.
Aliejų supilkite į puodelį ir pakaitinkite, tik neužvirkite. Karštą aliejų pilkite ant slyvų. Uždarykite stiklainius dangteliais ir palikite per naktį apverstus ir užklotus.
Laikykite vėsioje vietoje.
„Slyvos puikiai laikosi. Man dar nė karto nesugedo. Skanaus!“ – palinkėjo Jurgita.