VASAROK SU

žiniomis ir žvaigždėmis

Vasarą prenumeruok Lrytas
PREMIUM vos už 12,99 Eur metams
ir gauk bilietą į pasirinktą koncertą
Taujėnų dvare dovanų

Česnakinės slyvos aliejuje – pagardas, be kurio neįsivaizduojamas kalėdinis kepsnys

2020 m. rugpjūčio 23 d. 16:11
Lrytas.lt
Receptas
„Skonio“ skaitytoja Jurgita tikina jau ne pirmą kartą žiemai ruošianti česnakines slyvas, kurias konservuoja aliejuje. 
Daugiau nuotraukų (3)
„Žiemą tai nepamainomas garnyras prie paukštienos, ypač antienos ar žąsienos, kiaulienos. Tad Kalėdos be šių slyvų neįsivaizduojamos. 
Taip pat jos itin tinka su kietuoju ar varškės sūriu. 
Nuo slyvų likusį aliejų irgi sunaudoju – gardinu juo salotas ar mėsos marinatus“, – tikina Jurgita.
Dalijamės jos receptu, atsiųstu konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“.
Česnakinės slyvos aliejuje
Reikės:
  • 3 kg mėlynųjų slyvų;
  • 8-10 česnako skiltelių;
  • 1 aitriosios paprikos; 
  • 250-300 ml alyvuogių aliejaus
  • druskos. 
Kaip gaminti 
Slyvas perpjaukite perpus, pašalinkite kauliukus. Dėkite į džiovyklę ir džiovinkite neaukštoje  temperatūroje 8-10 valandų. Slyvos neturi sudžiūti – tik vos vos apdžiūti.
Sukapokite česnakus, aitriąją papriką, sumaišykite su druska. 
Slyvas sudėkite į nedidelius sterilius stiklainėlius. Apibarstykite česnakų ir paprikų mišiniu. 
Aliejų supilkite į puodelį ir pakaitinkite, tik neužvirkite. Karštą aliejų pilkite ant slyvų. Uždarykite stiklainius dangteliais ir palikite per naktį apverstus ir užklotus. 
Laikykite vėsioje vietoje. 
„Slyvos puikiai laikosi. Man dar nė karto nesugedo. Skanaus!“ – palinkėjo Jurgita. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.