Česnakinės slyvos aliejuje – pagardas, be kurio neįsivaizduojamas kalėdinis kepsnys

„Skonio“ skaitytoja Jurgita tikina jau ne pirmą kartą žiemai ruošianti česnakines slyvas, kurias konservuoja aliejuje. 

 Česnakinės slyvos aliejuje.<br> Skaitytojos nuotr.
 Česnakinės slyvos aliejuje.<br> Skaitytojos nuotr.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-08-23 16:11, atnaujinta 2023-08-21 20:51

„Žiemą tai nepamainomas garnyras prie paukštienos, ypač antienos ar žąsienos, kiaulienos. Tad Kalėdos be šių slyvų neįsivaizduojamos. 

Taip pat jos itin tinka su kietuoju ar varškės sūriu. 

Nuo slyvų likusį aliejų irgi sunaudoju – gardinu juo salotas ar mėsos marinatus“, – tikina Jurgita.

Dalijamės jos receptu, atsiųstu konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“.

Česnakinės slyvos aliejuje

Reikės:

  • 3 kg mėlynųjų slyvų;
  • 8-10 česnako skiltelių;
  • 1 aitriosios paprikos; 
  • 250-300 ml alyvuogių aliejaus
  • druskos. 

Kaip gaminti 

Slyvas perpjaukite perpus, pašalinkite kauliukus. Dėkite į džiovyklę ir džiovinkite neaukštoje  temperatūroje 8-10 valandų. Slyvos neturi sudžiūti – tik vos vos apdžiūti.

Sukapokite česnakus, aitriąją papriką, sumaišykite su druska. 

Slyvas sudėkite į nedidelius sterilius stiklainėlius. Apibarstykite česnakų ir paprikų mišiniu. 

Aliejų supilkite į puodelį ir pakaitinkite, tik neužvirkite. Karštą aliejų pilkite ant slyvų. Uždarykite stiklainius dangteliais ir palikite per naktį apverstus ir užklotus. 

Laikykite vėsioje vietoje. 

„Slyvos puikiai laikosi. Man dar nė karto nesugedo. Skanaus!“ – palinkėjo Jurgita. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.