Lengvas ir labai skanus pyragas su daržovėmis, kurį mėgsta ir vaikai

„Vasaros pabaiga ir rudens pradžia – vienas puikiausių metų laikų, kai sodas ir daržas mus gausiai apdovanoja gėrybėmis. Valgome šviežias, raugiame ar marinuojame žiemai ir, žinoma, ruošiu sriubas, salotas, karštus patiekalus.  

 Pyragas su daržovėmis.<br> Skaitytojos nuotr.
 Pyragas su daržovėmis.<br> Skaitytojos nuotr.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius. 
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius. 
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 25, 2020, 10:06 AM, atnaujinta Aug 21, 2023, 8:50 PM

Vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų – pyragas su šviežiomis daržovėmis. Lengvas ir labai gardus. 

Pyragas labai skanus ir atvėsęs, tačiau dažniausiai jo nebelieka – sušveičiame iki paskutinio trupinėlio, nes jį noriai valgo net vaikai“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Irina.

Dalijamės jos receptu, atsiųstu konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“.

Pyragas su daržovėmis

Reikalingi produktai

Pagrindui:

  • 120 g šalto sviesto
  • 250 g miltų
  • 1 kiaušinio trynio
  • 3 v. š. pieno
  • druskos

Įdarui: 

  • nedidelės brokolio galvos
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 1 v. š. sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 250 ml grietinėlės
  • 100 g pelėsinio sūrio
  • druskos, 
  • pipirų.

Kaip gaminti 

Tešlai sutarkuokite sviestą burokine tarka, sumaišykite su miltais ir druska ir trinkite rankomis, kol gausite trupinius. Supilkite pieną, dėkite trynį ir užminkykite tešlą. Ji neturi lipti prie rankų. Suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. 

Pyrago formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja kepimo formos dugną ir kraštus. Subadykite šakute ir dėkite į šaldytuvą pastovėti.

Įdarui brokolius suskirstykite žiedynais, suberkite į verdantį vandenį ir pavirkite 2-3 minutes, nukoškite. Brokoliai turi likti traškūs. 

Keptuvėje svieste pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite kubeliais pjaustytą morką, patroškinkite, kol suminkštės.  

Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, pipirais.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pyrago pagrindą uždenkite folija ar kepimo popieriumi, užberkite džiovintų žirnių ar pupelių (kad pagrindas neiškiltų) ir dėkite kepti. Po 15 minučių ištraukite pagrindą, nuimkite balastą.

Ant pagrindo paskirstykite svogūnus ir morkas, apibarstykite pelėsiniu sūriu, sudėkite brokolius. 

Viską apliekite kiaušinių ir grietinėlės plakiniu ir kepkite apie 40 minučių.

„Skanaus!“ – palinkėjo Irina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.