Keptos cukinijos su avinžirniais
Reikės (2 porcijoms):
- 2 cukinijų
- 100 g bolivinių balandų sėklų
- 1 ind. konservuotų avinžirnių
- 2 saujų špinatų lapų
- ½ arb. š. kario miltelių
- ½ arb. š. paprikų miltelių
- ½ arbt. š. maltų kuminų
- 1 česnako skiltelės
- juodųjų pipirų
- druskos
- 2 valg. š. kokosų aliejaus
- 4 arb. š. alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Bolivines balandas praplauti ir išvirti. Supjaustyti česnaką. Susmulkinti špinatus.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C. Cukinijas nuplauti, nudžiovinti. Kiekvieną cukiniją perpjauti per pusę ir kepti orkaitėje apie 15 min. Truputį atvėsinti ir išskobti cukinijos vidų. Supjaustyti išskobtąją dalį mažais gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinti kokosų aliejų ir apkepinti česnaką. Įdėti prieskonius (kario, paprikų miltelių, kuminų) bei avinžirnius ir gerai viską išmaišyti.
Tada viską sumaišyti: cukinijos gabaliukus, avinžirnius, bolivines balandas, supjaustytus špinatus. Pagal skonį įberti druskos, pipirų.
Paruoštą įdarą dėti į paruoštas cukinijas ir kepti orkaitėje apie 15 min. Iškeptas įdarytas cukinijas apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Kas tas avokadas“.