Blynų prikepu visada daugiau, nes mėgstu jų dar ir prišaldyti pagaminusi su įvairiausiais įdarais.
Šįsyk prikepiau blynų su pikantišku įdaru, juos apkepiau, ir gavosi blyneliai su traškia plutele, žodžiu, puikūs. Giriuosi, bet jie tikrai labai labai skanūs.
Blyneliai su rūkytos vištienos ir sūrio įdaru
Blynų masei reikės:
- 1 l pieno,
- 1-2 kiaušinių,
- 400 g miltų,
- žiupsnelio druskos,
- cukraus pagal skonį.
Įdarui:
- rūkytos vištienos,
- fermentinio sūrio,
- raugintų arba marinuotų agurkų,
- prieskoninių žolelių.
Blynams apvolioti:
- kiaušinio,
- džiūvėsėlių.
Papildomai reikės:
- aliejaus blynams kepti,
- lydyto sviesto blyneliams apkepti.
Kaip gaminti
Produktus, skirtus blynų masei suplakiau ir prikepiau lietinių.
Įdarui rūkytą vištieną, sūrį ir agurkus supjausčiau mažais gabaliukais ir sumaišiau.
Į blynelio vidurį dėjau įdaro ir juos susukau.
Blynelius pamirkiau kiaušinio plakinyje, tada apvoliojau džiūvėsėliuose ir juos apkepiau keptuvėje lydytame svieste iš abiejų pusių.
Blynelius patiekiau su grietinėlės ir pievagrybių padažu.
Skanaus!