Neapsakomai gardus ir minkštas slyvų pyragas

Apie šį pyragą turėtumėte žinote kelis esminius dalykus: jis yra labai „slyvinis“, minkštas, drėgnas ir neapsakomai skanus!

Gardusis slyvų pyragas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Gardusis slyvų pyragas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Gardusis slyvų pyragas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Gardusis slyvų pyragas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

2020-09-13 16:08, atnaujinta 2023-09-19 08:12

Pyragui galite naudoti bet kokias jūsų pamėgtas slyvas – geltonąsias, mėlynąsias ar raudonąsias. Tačiau jei slyvos labai rūgščios, pyrago viršų siūlyčiau apibarstyti didesniu kiekiu rudojo cukraus.

Mano naudotos slyvos nebuvo rūgščios, bet nebuvo ir labai saldžios, tad rudojo cukraus kiekis buvo pats tas.

Iš recepte nurodytos porcijos galite kepti ir 2 apvalius pyragus, nebūtinai vieną stačiakampį. Taip pat puikiai išeitų ir keksiukai.

Gardusis slyvų pyragas

Reikės (8 porcijoms, matavimui naudojama 240 ml stiklinė):

  • 500 g slyvų
  • 150 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 1,5 stiklinės miltų
  • ¾ stiklinės cukraus
  • 3 valg. š. grietinės
  • 2 kiaušinių
  • ¾ arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 1 žiupsnis druskos

Kaip gaminti

Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Slyvas perpjauname perpus, išimame kauliukus.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.

Sviestą su cukrumi išsukame plaktuvu. Plakame apie 4 min., kol masė tampa vientisa.

Vieną po kito įmušame kiaušinius, plakame dar kelias minutes. Sudedame grietinę, vanilinį cukrų ir vėl išplakame.

Į tešlą dalimis įsijojame miltus ir maišome, kol gauname vientisą masę, be gumulėlių. Tešla turi būti tiršta.

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi (aš pyragą kepiau 28 x 9 cm stiklinėje kepimo formoje), supilame tešlą, išlyginame paviršių ir išdėliojame slyvų puseles. Apibarstome ruduoju cukrumi.

Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku – jei iš pyrago ištrauktas krapštukas švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei ne – pakepkite šiek tiek ilgiau.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.