Orkaitėje kepta sultinga žuvis: lengvai paruošiamas karališkas valgis

Kai pradėjau gaminti žuvies patiekalus, jie nė iš tolo nepriminė tų, kuriuos gaminu dabar. Visada ją perkepdavau, būdavo sausa ir neskani. 

Orkaitėje kepta sultinga žuvis.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Orkaitėje kepta sultinga žuvis.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Oct 15, 2020, 1:57 PM, atnaujinta Oct 15, 2020, 1:57 PM

Viskas pasikeitė po kelionės į Maljorką – ten valgiau dieviškai skanius žuvies patiekalus. Vienas iš jų net kvepėjo jūra, ir tas skonis ilgam įsirėžė į mano atmintį, nors nuo tos kelionės jau prabėgo keli metai.

Tad jei namuose turite baltos žuvies, kibkite į darbus – turėsite karališką vakarienę.

Sultinga žuvis, kepta orkaitėje

Reikės:

  • 600 g baltos žuvies be kaulų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 1 citrinos
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio žuvies prieskonių

Kaip gaminti

Žuvį nuplauname, nusausiname ir pagardiname druska bei pipirais.

Citriną nuplauname ir supjaustome griežinėliais, išklojame jomis kepimo indo dugną.

Pomidorus pašlakstome aliejumi.

Žuvį supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir sudedame ant citrinų, užspaudžiame česnako, pagardiname žuvies prieskoniais, sudedame pomidorus, pašlakstome aliejumi.

Dedame į 180 C orkaitę ir kepame 15 min. 

„Samčio užrašai“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.