Reikalingi ingredientai
Cinamoniniam cukrui:
- 80 g cukraus (naudojau rudąjį, bet tinka ir baltasis)
- 1-1,5 v. š. cinamono
Tešlai:
- 300 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 0,5 a. š. druskos
- 180 g kambario temperatūros sviesto
- 200 g cukraus
- 200 g grietinės
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 2 v. š. pieno
- 5 kiaušiniai
Kaip gaminti
Cinamoniniam cukrui sumaišykite cukrų ir cinamoną. Atidėkite į šalį.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
PLaktuvu minkštą sviestą maišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol sviestas taps purus (keletą minučių). Sudėkite grietinę. Išplakite. Supilkite pieną. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
Į kepimo formą sudėkite maždaug 1/3 tešlos, paskirstykite tolygiai. Ant tešlos suberkite pusę cinamoninio cukraus. Dėkite antrą trečdalį tešlos ir taip pat apiberkite cukrumi. Sudėkite likusią tešlą.
Kepkite apie 50-55 min., ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Skanaus!