Keksas su cinamonu namus iškvėpins nuostabiais kvapais

Nuostabus, sodraus skonio keksas su cinamonu. O koks kvapas pasklinda po namus kepant... 

Keksas su cinamonu.<br>„Cukruoti debesys“ nuotr.
Keksas su cinamonu.<br>„Cukruoti debesys“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Cukruoti debesys“

Oct 25, 2020, 11:03 AM, atnaujinta Oct 24, 2022, 10:39 AM

Reikalingi ingredientai

Cinamoniniam cukrui:

  • 80 g cukraus (naudojau rudąjį, bet tinka ir baltasis)
  • 1-1,5 v. š. cinamono

Tešlai:

  • 300 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 0,5 a. š. druskos
  • 180 g kambario temperatūros sviesto
  • 200 g cukraus
  • 200 g grietinės
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 2 v. š. pieno
  • 5 kiaušiniai

Kaip gaminti

Cinamoniniam cukrui sumaišykite cukrų ir cinamoną. Atidėkite į šalį.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

PLaktuvu minkštą sviestą maišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol sviestas taps purus (keletą minučių). Sudėkite grietinę. Išplakite. Supilkite pieną. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų.

Į kepimo formą sudėkite maždaug 1/3 tešlos, paskirstykite tolygiai. Ant tešlos suberkite pusę cinamoninio cukraus. Dėkite antrą trečdalį tešlos ir taip pat apiberkite cukrumi. Sudėkite likusią tešlą.

Kepkite apie 50-55 min., ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Skanaus! 

„Cukruoti debesys“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.