Lengvai paruošiama turkiška lęšių sriuba

Ši kreminė lęšių sriuba yra paprasta, net tikrai ne prasta! Ji greitai pagaminama, lengvo skonio ir ganėtinai soti. Mano sriuba nebuvo aštri, bet ją galima pagaminti ir aštrią, tereikia įdėti daugiau aitriųjų paprikų.

 Turkiška lęšių sriuba.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Turkiška lęšių sriuba.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Turkiška lęšių sriuba.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Turkiška lęšių sriuba.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Turkiška lęšių sriuba.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Turkiška lęšių sriuba.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Nov 16, 2020, 12:42 PM, atnaujinta Nov 13, 2023, 10:03 AM

Raudonieji lęšiai greitai išverda, yra malonaus skonio. Jie puikiai tinka kreminėms sriuboms.

Dažniausiai ši turkiška sriuba patiekiama su sviesto (ar aliejaus) ir raudonosios paprikos padažu. Jis labai tiko prie šios sriubos.

Valgiau su savo pačios kepta čiabata, kurią paskrudinau ir apšlaksčiau graikinių riešutų aliejumi.

Turkiška lęšių sriuba

Reikės: 

  • 1 st. (200 g) raudonųjų lęšių
  • 1200 ml sultinio (naminį sultinį maišiau su vandeniu)
  • 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 česnako skiltelių, susmulkintų
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 1 vid. dydžio morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 didelės bulvės, supjaustytos kubeliais
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • druskos, pipirų, kumino
  • aliejaus kepimui
  • petražolių, aitriųjų paprikų dribsnių
  • obuolių sidro acto ar citrinos sulčių

Padažui:

  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 arbat. š. raudonosios paprikos miltelių

Kaip gaminti 

Puode įkaitinti aliejų ant vid. kaitros. Suberti svogūną, morką, salierą. Pakepinti apie 5 min., kol svogūnas taps auksinės spalvos, o daržovės suminkštės.

Suberti česnaką, žiupsnelį kumino ir pakepinti 30 s. Viską sumaišyti su pomidorų pasta.

Suberti lęšius, bulvę, sultinį. Užkaisti, sumažinti temp. iki mažos ir uždengus puodą virti apie 20-25 min. ar kol lęšiai bus minkšti.

Įberti druskos, pipirų, galima dar kumino pagal skonį.

Viską sutrinti maisto smulkintuvu. Mažoje keptuvėje ištirpinti sviestą, sumaišyti su paprika. Patiekiant apšlakstyti šiuo padažu, obuolių sidro actu, apibarstyti petražolėmis, aitriųjų paprikų dribsniais.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.