Sveikas ir gardus skanėstas: baltasis šokoladas su aviečių įdaru

Tinklaraštis „Follow your spoon“ dalijasi sveiko gardėsio receptu.

Baltasis šokoladas su aviečių įdaru.<br>„Follow your spoon“ nuotr.
Baltasis šokoladas su aviečių įdaru.<br>„Follow your spoon“ nuotr.
Baltasis šokoladas su aviečių įdaru.<br>„Follow your spoon“ nuotr.
Baltasis šokoladas su aviečių įdaru.<br>„Follow your spoon“ nuotr.
Baltasis šokoladas su aviečių įdaru.<br>„Follow your spoon“ nuotr.
Baltasis šokoladas su aviečių įdaru.<br>„Follow your spoon“ nuotr.
Baltasis šokoladas su aviečių įdaru.<br>„Follow your spoon“ nuotr.
Baltasis šokoladas su aviečių įdaru.<br>„Follow your spoon“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Tapk auGalingas“

2020-11-16 15:00, atnaujinta 2023-11-13 10:03

Baltasis šokoladas su aviečių įdaru

Baltojo šokolado sluoksniui reikės (išeis 6 gabaliukai, kaip nuotraukoje):

  • 70 g kakavos sviesto
  • 2 šaukštelių kokosų aliejaus
  • 1 šaukšto + 1 šaukštelio agavų sirupo
  • 2 2/1 šaukštų sojų pieno
  • žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 1/2 puodelio šaldytų aviečių
  • 2 šaukštų agavų sirupo
  • 1 šaukštelio ispaninių šalavijų sėklų

Kaip gaminti

Pirmiausia puode užverdame avietes su agavų sirupu. Paverdame, kol skysčio sumažėja, uogos sutirštėja. Įmaišome ispaninių šalavijų sėklas ir paliekame atvėsti.

Toliau susmulkiname kakavos sviestą (jei jis didesniais gabaliukais) ir su likusiais ingredientais
dedame į dubenį, kurį statome virš puodo su verdančiu vandeniu ir viską ištirpiname.

Tuomet gautą skystį pilame į nedidelį, galingą trintuvą ir viską suplakame. Užteks poros sekundžių, ir masė sutirštės, pasidarys konsistencijos lyg majonezas.

Jeigu plakame ilgiau nei 15-20 sekundžių, ir masė vis tiek netirštėja – įpilame dar šaukštelį sojų pieno.

Gautą masę išdėliojame į silikonines keksiukų (ar kitokias) formeles – dedame maždaug šaukštelį (ar du šaukštelius) masės padarydami nedidelę duobutę, kad ten galėtume įdėti avietes.

Sudėję į vidurį avietes (paliekam šiek tiek vietos nuo kraštų), ant viršaus vėl dedame balto šokolado masę, atsargiai išlyginame.

Viską dedame į šaldytuvą bent 4 val., o geriausia per naktį. Po to laikome taip pat šaldytuve, geriausia suvalgyti per 1-2 dienas.

Skanaus!

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.