Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais tapo tikru hitu: nesuprantu, kodėl neišbandžiau anksčiau

„Vartant kelių metų senumo žurnalą, pirmiausia akys nukrypo į nuotrauką. Paskaičiusi receptą supratau, kad tai gali tapti mano silkės hitu. Nes jame yra viskas, ką labiausiai mėgstu. 

Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais.
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais.
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais.
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais.
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais.
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 13, 2020, 1:30 PM, atnaujinta Dec 14, 2022, 9:19 AM

Kodėl pagal šį receptą negaminau anksčiau, neįsivaizduoju. Matyt, jis turėjo sulaukti savo eilės. Ir pagaliau ji atėjo.

Tiesa ruošiant šią silkę iš anksto siūlau išsivirti bulvių su lupena ir išsikepti orkaitėje burokėlių. Žinoma tiks ir su virtais, bet patikėkite – kepti burokėliai yra daug skaniau“, – rašo Ingrida, savo receptą pasiūliusi konkursui „Skanios šventės“. 

Dalijamės – išbandykite ir jūs.

Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais

Ingredientai nurodyti 4 porcijoms. 

Reikės:

  • 4 silkės filė;
  • 4 burokėlių;
  • 3–4 bulvių;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • saujos džiovintų baravykų;
  • 1 saujelės džiovintų kriaušių;
  • 1 saujelės džiovintų obuolių;
  • žiupsnio juodųjų pipirų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • žiupsnio druskos.

Žolelių majonezui reikės:

  • saujelės krapų;
  • saujelės petražolių;
  • 2 v. š. marinuotų kaparėlių;
  • 3 v. š. majonezo.

Kaip gaminti

Bulves išverdame su lupena ir atvėsiname. Burokėlius susukame į foliją ir dedame kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 30-50 min. (nelygu burokėlių dydis). Žinoma, galima naudoti ir virtus burokėlius, bet su keptu man daug skaniau.

Žalumynus supjaustome smulkiais gabalėliais, kaparėlius taip pat pasmulkiname ir sumaišome su majonezu.

Džiovintus grybus kartu su kriaušėmis ir obuoliais užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. 

Nulupame svogūną ir supjaustome smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame svogūną ir pakepiname, kol suminkštės. 

Nupilame skystį nuo grybų ir džiovintų vaisių. Juos pasmulkiname. Sudedame į keptuvę ir pakepiname 5 min. Pagardiname druska ir pipirais. Masę atvėsiname. 

Burokėlį nulupame ir supjaustome kubeliais. Sumaišome su keptuvės turiniu. Apšlakstome citrinos sultimis. 

Bulves nulupame ir supjaustome griežinėliais. Lėkštėje dėliojame bulvių riekeles. Dedame po šaukštelį majonezo, krečiame burokėlių ir grybų mišrainės. Ant viršaus dedame po gabalėlį silkės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.