Labai skanūs troškinti burokėliai: rekomenduoju šį receptą

Per šias šventes prisiviriau per daug burokėlių. Į mišraines nebegaliu žiūrėti, todėl atsiminiau labai seną idėją – troškintus burokėlius.

 Troškinti burokėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Troškinti burokėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Troškinti burokėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Troškinti burokėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Troškinti burokėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Troškinti burokėliai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Jan 4, 2021, 4:09 PM, atnaujinta Jan 4, 2021, 4:09 PM

Labai skanu! Burokėliams puikų skonį suteikė grietinė, balzaminis actas, šiek tiek cukraus.

Jeigu nežinote, ką gaminti iš virtų burokėlių, tikrai rekomenduoju šį receptą.

Burokėlius valgiau su virtais grikiais, skandinaviška silke garstyčių padaže ir avokadu.

Troškinti burokėliai

Paruošimo laikas – 10 min.

2 porcijoms reikės: 

  • 3 virtų didelių burokėlių
  • 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 3 valg. š. sviesto
  • 2 valg. š. grietinės
  • 1 valg. š. balzaminio acto
  • 2 arbat. š. cukraus
  • druskos, juodųjų pipirų

Kaip gaminti 

Burokėlius supjaustyti šiaudeliais.

Keptuvėje iki vidutinės temperatūros įkaitinti sviestą. Suberti svogūną. Jį apkepti, kol taps lengvai auksinės spalvos.

Suberti burokėlius, grietinę, cukrų, actą, druską, pipirus. Viską išmaišyti ir troškinti žemoje temperatūroje 5-6 min.

„Skanauk su Aušra“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.