Tuomet pavadinau tiesiog šokoladiniu gardėsiu, nors man vis viena šis desertas primena „tinginį“.
Galiu patikinti, kad tai vienas skaniausių desertų, kuris gaminamas iš sausainių ir kurio kepti nereikia.
Tai sodraus skonio desertas, kurį jame esantys ingredientai padaro kitokiu, galima sakyt, karališku.
Nuoširdžiai rekomenduoju pasigaminti, o aš, kaip visada, lauksiu jūsų atsiliepimų.
Šokoladinis gardėsis
Reikės:
- 2 × 180 g sausainių
- 200 g sviesto,
- 3 v. š. medaus,
- 3 v. š. kakavos,
- 90 g juodojo šokolado,
- džiovintų vaisių (abrikosų, spanguolių)
Papuošimui naudojau juodąjį šokoladą ir riešutus.
Kaip gaminti
Sausainius sutrupinau.
Didesniame puode ant viryklės ištirpinau sviestą ir medų (medus buvo kietas, jei naudosite skystą medų, dėkite jo daugiau).
Į sviesto ir medaus masę sudėjau šokoladą, įbėriau kakavos ir maišiau iki vientisos masės.
Į puodą su mase subėriau smulkintus sausainius, sumaišytus su džiovintais vaisiais (abrikosus supjausčiau mažesniais gabaliukais, dar galite gardinti riešutais) ir gerai išmaišiau. Sausainiai visiškai turi pasidengti šokoladine mase.
Paruoštą masę sudėjau į tortinės formą (18 cm skersmens), gerai paspaudžiau ir palikau šaldytuve nakčiai sutvirtėti.
Gavosi beveik tortas, todėl jį norėjosi papuošti tirpintu šokoladu su sviestu ir pagardinti smulkintais riešutais.
Skanaus!