Lengvai paruošiamas kefyrinis keksas: 5 minutės – ir galėsite kepti

Kai už lango šalta, namus sušildo iš orkaitės sklindantis kepamų gardėsių kvapas. Šis kefyrinis keksas su razinomis taip lengvai paruošiamas, kad pavyks visiems, net vaikams. 

 Kefyrinis keksas su razinomis.<br> 123rf nuotr.
 Kefyrinis keksas su razinomis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2021, 5:02 PM, atnaujinta Feb 13, 2023, 8:38 AM

Be to, tešlai paruošti nebūtinas plaktuvas – užteks viską išmaišyti mentele ar šluotele. 

Iškvėpinkite namus ir palepinkite artimuosius. 

Kefyrinis keksas su razinomis

Reikės:

  • 2 kambario temperatūros kiaušinių 
  • 120 g cukraus 
  • 30 g kambario temperatūros sviesto 
  • 250 ml kambario temperatūros kefyro 
  • 300-320 g miltų 
  • 100 g razinų 
  • 2 a. š. kepimo miltelių 
  • druskos

Kaip gaminti 

Kiaušinius gerai išplakite su cukrum. Pilkite ištirpintą sviestą, kefyrą, sumaišykite. 

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir įmaišykite į kiaušinių ir kefyro masę. Pasistenkite nepermaišyti masės, tik kol miltai sudrėks. Galiausiai atsargiai įmaišykite razinas. 

Supilkite masę į kekso formą, išteptą sviestu, dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 35-40 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.