Dizainerė pasidalijo pamėgtu receptu: šokoladinis moliūgų pyragas su riešutais

Šokoladinis moliūgų pyragas su riešutais

 Šokoladinis moliūgų pyragas su riešutais.
 Šokoladinis moliūgų pyragas su riešutais.
 Šokoladinis moliūgų pyragas su riešutais.
 Šokoladinis moliūgų pyragas su riešutais.
 A.Bunikienė.
 A.Bunikienė.
Daugiau nuotraukų (3)

Audronė Bunikienė, dizainerė

Feb 19, 2021, 3:12 PM, atnaujinta Feb 17, 2023, 9:34 AM

Reikės:

  • 300 g nulupto be sėklų moliūgo
  • 4 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • 100 g graikinių riešutų
  • 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštų kakavos
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

Kaip gaminti:

Moliūgą smulkiai sutarkuojame.

Smulkintus graikinius riešutus pakepiname keptuvėje, kad jie įgautų aromatą.

Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi – iki baltumo ir stangrumo. Supilame aliejų, dar šiek tiek paplakame.

Sutarkuotą moliūgą lengvai nuspaudžiame rankomis (pašaliname susidariusį skystį) ir įmaišome į tešlą.

Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir cinamonu. Suberiame kepintus riešutus.

Viską lengvai išmaišome. Tešla turi išeiti maišoma šaukštu, bet tvirta.

Tešlą supilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 45–60 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikriname į jį įsmeigdami medinį pagaliuką.

Puošiame pagal skonį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.