Orkaitėje apkeptos tortilijos su vištiena ir sūriu liks gardžios net atvėsusios

Panaudoti tortilijas galima labai įvairiai – jos tinka kebabams, picoms, kesadilijoms, įvairiems suktinukams ir panašiems patiekalams ruošti. 

Orkaitėje apkeptos tortilijos su vištiena ir sūriu.<br> „Oditėlės blogas“ nuotr.
Orkaitėje apkeptos tortilijos su vištiena ir sūriu.<br> „Oditėlės blogas“ nuotr.
Orkaitėje apkeptos tortilijos su vištiena ir sūriu.<br> „Oditėlės blogas“ nuotr.
Orkaitėje apkeptos tortilijos su vištiena ir sūriu.<br> „Oditėlės blogas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Oditėlės blogas“

Feb 22, 2021, 4:15 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 12:49 PM

Apkeptas tortilijas galite valgyti kaip karštąjį patiekalą, o atvėsusias patiekti kaip užkandį.

Orkaitėje apkeptos tortilijos su vištiena ir sūriu

6 vnt. reikės:

  • 6 vnt. apvalių tortilijų (naudojau 25cm skresmens);
  • 300 g kubeliais pjaustytos keptos vištienos;
  • 1 svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 3 v. š. pomidorų padažo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio džiovintų aitriųjų paprikų;
  • 250 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Kaip gaminti

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną.

Kai svogūnas šiek tiek suminkštės, sudėkite smulkiais šiaudeliais pjaustytą papriką ir kepkite, kol ji suminkštės. 

Galiausiai dėkite keptą vištieną, pomidorų padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, aitriosiomis paprikomis, gerai išmaišykite ir trumpai pakepkite. 

Įdarą atidėkite į šoną, kad jis šiek tiek atvėstų.

Į kiekvieną tortiliją dėkite paruošto įdaro, užberkite šiek tiek sūrio, suvyniokite ir dėkite į kepimo skardą susukimu į apačią, kad kepant neišsivyniotų.

Ant viršaus užberkite likusį sūrį.

Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Skanaus!

Keletas patarimų

  1. Įdarui naudojau anksčiau keptą vištą. Jei visko nesuvalgote iš karto, tuomet nuimkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite ir užšaldykite porcijomis, kurias vėliau galite naudoti apkepams, įdarams, troškiniams, picoms, sumuštiniams ir t.t.
  2. Kad įdarą paskirstytumėte vienodai, pirmiausiai išdėliokite visas tortilijas ir tuomet dėliokite įdarą.
  3. Keptą vištieną galite keisti mėgstama mėsa, pavyzdžiui, keptu faršu, jautiena, kumpeliu, dešrelėmis ir pan. Arba tiesiog prieš ruošiant tortilijas išsikepti vištienos krūtinėlės.

„Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.