Silkės suktinukai su garstyčiomis: išbandykite – nenusivilsite

2021 m. kovo 8 d. 13:13
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Silkė savo populiarumu vėl skina laurus. Taip nutinka du kartus per metus. Tai gruodį, kai visi advento laikotarpiu daugiau valgome žuvies (tikriausiai silkė ir yra dažniausiai valgoma žuvis) ir pavasarį gavėnios laikotarpiu. Kai vėl laukiame atgimimo šventės – Velykų.  
Daugiau nuotraukų (3)
Aš labai mėgstu silkę ir ji tikrai dažnas svečias mano virtuvėje. Vis stengiuosi išbandyti naujus receptus ir idėjomis pasidalinti su jumis. Tikiuosi, patiks ir jums šie silkės suktinukai su garstyčiomis. 
Porcijos 3. Užtruksite gamindami apie 20 min.
Silkės suktinukai su garstyčiomis
Reikės: 
  • 3 silkės filė;
  • 2 v. š. grūdėtų garstyčių;
  • 1 v. š. medaus.
Marinatui:
  • 400 ml vandens;
  • 5 v. š. acto;
  • 1 v. š. cukraus;
  • 4 gvazdikėliai;
  • 4–5 kvapieji pipirai;
  • 1–2 lauro lapai;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas.
Kaip gaminti
Svogūną ir morką nulupame. Svogūną supjaustome pusžiedžiais.  Skustuku morką supjaustome plonomis juostelėmis. 
Į prikaistuvį supilame vandenį, sudedame svogūno ir morkos gabalėlius, cukrų, pipirus, lauro lapus ir gvazdikėlius. Užverdame marinatą. Supilame actą. Marinatą atvėsiname.
Silkės filė patepame medaus ir garstyčių mišiniu. susukame į ritinėlį, susmeigiame mediniais smeigtukais. Sudedame į indą, užpilame marinatu ir leidžiame pastovėti per naktį šaldytuve. 
 
silkėsilkės receptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.