Tai karpis arba upėtakis šampane.
„Paprastas, bet neprastas šventinio patiekalo receptas. Mes su šeima žuvį pagal šį receptą ruošiame tik sutikdami Naujuosius metus, o draugė, iš kurios gavau šį receptą – tik Kūčioms“, – teigia Sigita.
Išbandykite – gal tai taps ir jūsų mėgstamiausiu šventiniu patiekalu?
Karpis arba upėtakis šampane
Reikalingi produktai:
- 1 karpis arba upėtakis;
- 1,5 stiklinės šampano;
- 150 g sviesto;
- 150 g pievagrybių (jei mėgstate, galima ir 400 g);
- 1 šaukštas miltų;
- 100 g grietinėlės;
- druskos.
1. Paruoštą žuvį supjaustome gabalais, pabarstome druska. Dedame į troškintuvą, užpilame šampanu. Troškinti 5-7 min.
2. Keptuvėje su sviestu pakepiname susmulkintus pievagrybius, suberti miltus, supilti grietinėlę, druską.
3. Pagamintą padažą užpilame ant žuvies ir dar troškiname ant silpnos ugnies apie 20 min.
„Skonis fantastiškas ir naujametinis! Skanaus“, – palinkėjo Sigita.