Paprastai žuviai fantastiško skonio suteikia šventinis ingredientas

2021 m. kovo 17 d. 07:48
Receptas
Kokį patiekalą ruošite Naujųjų sutiktuvėms? Kepsnį, keptą paukštį, o gal pikantišką pyragą? Mūsų skaitytoja Sigita ta proga visuomet gamina žuvį su vienu itin šventiniu ingredientu.
Daugiau nuotraukų (1)
Tai karpis arba upėtakis šampane.
„Paprastas, bet neprastas šventinio patiekalo receptas. Mes su šeima žuvį pagal šį receptą ruošiame tik sutikdami Naujuosius metus, o draugė, iš kurios gavau šį receptą – tik Kūčioms“, – teigia Sigita.
Išbandykite – gal tai taps ir jūsų mėgstamiausiu šventiniu patiekalu? 
Karpis arba upėtakis šampane
Reikalingi produktai:
  • 1 karpis arba upėtakis;
  • 1,5 stiklinės šampano;
  • 150 g sviesto;
  • 150 g pievagrybių (jei mėgstate, galima ir 400 g);
  • 1 šaukštas miltų;
  • 100 g grietinėlės;
  • druskos.
1. Paruoštą žuvį supjaustome gabalais, pabarstome druska. Dedame į troškintuvą, užpilame šampanu. Troškinti 5-7 min.
2. Keptuvėje su sviestu pakepiname susmulkintus pievagrybius, suberti miltus, supilti grietinėlę, druską.
3. Pagamintą padažą užpilame ant žuvies ir dar troškiname ant silpnos ugnies apie 20 min.
„Skonis fantastiškas ir naujametinis! Skanaus“, – palinkėjo Sigita.
 
žuviskarpisupėtakis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.