Morkų keksas: Velykos be šio skanėsto neįsivaizduojamos

Morkų pyragas arba keksas, yra mano Velykų TOP desertas. Kokios Velykos be morkų?

 Morkų keksas.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Morkų keksas.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Morkų keksas.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Morkų keksas.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Morkų keksas.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Morkų keksas.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Morkų keksas.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Morkų keksas.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“

Mar 30, 2021, 3:24 PM, atnaujinta Mar 28, 2022, 3:04 PM

Per daug metų jau ištobulinau šio morkų kepinio receptą, tad pagaliau galiu drąsiai dalintis! Vidus minkštas tarsi debesėlis. Galima kepti ne kekso formoje, o kvadratinėje, iškepus pjaut per pusę ir pertept pyragą sūrio kremu: pažadu, bus kaip kavinėje!

Dalinuosi receptu. Priklausomai nuo miltų, kuriuos naudosit, gali skirtis tešlos tekstūra. Ji turėtų būti nei per tiršta, nei per skysta. Jei gautųsi kieta, įspauskite apelsino sulčių – jos ne tik pataisys situaciją, bet ir pavers keksą dar skanesniu.

Morkų keksas

Reikės: 

  • 150 g rudojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 150 ml alyvuogių aliejaus;
  • 200 g miltų;
  • 3 morkų;
  • 2 saujų razinų;
  • 2 saujų smulkintų pekanų;
  • žiupsnio druskos;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. vanilės kvapiosios medžiagos.

Kaip gaminti 

Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi, razinomis, smulkintais pekanais, druska, cinamonu ir kepimo milteliais.

Kiaušinius išplakame rankiniu plaktuvu su alyvuogių aliejumi, supilame vanilės kvapiąją medžiagą. Įmaišome miltus, sudedame tarkuotas morkas ir gerai išmaišome.

Pilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir kepame orkaitėje 190 C temperatūroje 50 minučių.

Iškepusį keksą atvėsiname, aptepame glajumi, padekoruojame ir leidžiame sustingti.

Keksą galime arba dekoruoti, arba ne. Kadangi artėja Velykos, dekoravau baltojo šokolado glajumi, šokoladiniais kiaušiniais ir smulkintais riešutais.

Keksą galime aptepti glajumi – baltojo šokolado arba namų gamybos, iš maskarponės, cukraus pudros ar panašiu.

Skanaus!

„Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: M. Drobiazko ir P. Vanagas pasirodė Kremliaus ledo šou Sočyje