Kaip pavadinsi – taip nepagadinsi, bet naminis rikotos sūris ar užtepėlė vos iš vieno ingrediento (plius keli prieskoniai ) gaunasi tobula.
Aš ją gaminau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį.
Šiandien dalinuosi su jumis pikantiško skonio rikotos sūrio arba užtepėlės receptu.
Ją galima gaminti ir saldžią – tuomet ji puikiai tiks desertams. Būtinai išbandysiu ir tokią.
Naminis rikotos sūris
Reikės:
- 0,9 l kefyro (3,2 proc.)
Papildomai reikės:
- žiupsnelio druskos,
- česnakų granulių,
- prieskoninių žolelių (naudojau džiovintas petražoles, špinatus ).
Kaip gaminti
Kefyro pakuotę nakčiai padėjau į šaldiklį.
Užšalusį kefyrą išėmiau iš pakuotės ir palikau atitirpti kambario temperatūroje, įdėjusi į sietelį, išklotą marle.
Nereikia nieko spausti ar kitaip maigyti kefyro, procesas turi vykti natūraliai! Man kefyras visiškai atitirpo po 8-9 val.
Atitirpusi masė gaunasi labai purios, tekstūros, lieka ją pagardinti prieskoniais – ir viskas.
Prieskonius galite naudoti kiekvienas pagal savo skonį.
Skanaus!