Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 10 porcijų. Gamindami užtruksite apie 20 min., dar reikės laiko, kol desertas ilsėsis šaldytuve.
Nekeptas varškės desertas su pistacijomis ir slyvomis
Reikės:
- 2 pakelių varškės (po 180 g);
- 2 pakelių sausainių (po 180 g);
- 150 g kambario temperatūros sviesto;
- 4–5 v. š. sutirštinto pieno (pagal norimą saldumą);
- 250 g džiovintų slyvų;
- 200 g gliaudytų pistacijų;
- 1 v. š. vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
Slyvas užpilame verdančiu vandeniu, nusausiname ir kiek pasmulkiname. Išsukame kambario temperatūros sviestą su sutirštintu pienu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome varškę.
Sausainius sulaužome ir sudedame į varškės masę. Ten pat beriame slyvas ir smulkintas pistacijas. Dalį jų pasiliekame deserto viršui apibarstyti.
Masę gerai išmaišome.
Formą išklojame maistine plėvele. Sudedame desertą gerai suspausdami masę. Dedame į šaldytuvą 6–12 val. stingti.
Išimtą desertą apibarstome pistacijomis.