Naminė varškė, kuriai pagaminti tereikės dviejų paprastų ingredientų

Skaniausia varškė – naminė varškė, tikina Eglė L., mūsų receptų konkursui atsiuntusi patarimus, kaip jos pasigaminti patiems. Tikrai nesudėtinga! 

 Naminė varškė.<br> Skaitytojos nuotr.
 Naminė varškė.<br> Skaitytojos nuotr.
 Naminė varškė.<br> Skaitytojos nuotr.
 Naminė varškė.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2021, 1:49 PM, atnaujinta Apr 19, 2022, 9:50 AM

„Viskas, ko jums reikės – 3 litrų riebesnio pieno ir 1 kilogramo graikinio jogurto. Šis jogurtas natūraliai turi rūgšties ir puikiai sutraukia pieną, todėl nebereikia naudoti citrinos ar kitokių rūgšties turinčių produktų. 

Pieną supilame į puodą, pakaitiname, kol pradės garuoti (tik nevirinam iki burbuliavimo), sudedam jogurtą, pamaišom ir laukiam, kol sutrauks. Pamatysite, kaip į paviršių pakyla sutraukti varškės gabaliukai, dar truputį pakaitinam. 

Kai iš pieno lieka žalsvas/gelsvas vandenėlis, galima nukošti. Nukošti naudojau medvilninės marlės gabaliuką ir troškinti skirtą kiaurą puodą (galima naudoti įprastą koštuvą, bet man taip patogiau).

Palikus per naktį varvėti, varškė puikiai susispaudžia – gaunasi labai skanus naminis sūris, kuri prieš tai galite pagardinti mėgstamais priedais, pavyzdžiui, razinomis, kmynais.

Skanaus!“ – palinkėjo Eglė.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?