Netradicinis būdas ruošti cepelinus: vargo mažiau, o skonis – dar puikesnis

Daugeliui cepelinų gamyba asocijuojasi su ilgu ir sudėtingu gamybos procesu.

Cepelinai ne tik pasigamins paprasčiau, bet ir skonis bus dar gardesnis.
Cepelinai ne tik pasigamins paprasčiau, bet ir skonis bus dar gardesnis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 10:18 AM, atnaujinta Apr 25, 2022, 9:58 AM

Pasirodo, pro kraštus bėgančių puodų galima išvengti, jei tik pasirinksite kitą jų ruošimo būdą – troškinsite cepelinus orkaitėje.

Patiekalas ne tik pasigamins paprasčiau, bet ir skonis bus dar gardesnis – cepelinai minkštesni, neišsausės net šildant juos kitą dieną.

Pagrindinė šio recepto gudrybė – kokybiška troškintuvė su dangčiu, kurioje cepelinai neprikibs prie dangos, o karščiui atsparus dangtis neleis išgaruoti drėgmei.

Cepelinų masei reikės:

  • 500 g žalių bulvių,
  • 300g virtų bulvių,
  • 1 svogūno,
  • 1 šaukšto krakmolo,
  • 0,5 tabletės vitamino C.

Mėsos įdarui reikės:

  • 200 g maltos kiaulienos,
  • ½ svogūno,
  • 1 skiltelės česnako,
  • krapų,
  • petražolių,
  • druskos,
  • juodųjų maltų pipirų.

Paruošti reikės:

  • šiek tiek aliejaus,
  • 1 l sultinio.

Patiekti reikės:

  • grietinės

Pirmiausia pasiruoškite įdarą – kokteilinėje susmulkinkite česnaką, prieskonines žoleles ir svogūną, šią masę sudėkite į maltą mėsą. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai sumaišykite. Pasiruoškite nedidelius kukuliukus.

Sutrinkite šviežias bulves ir svogūną, sudėkite viską į specialų maišą ir nusunkite iki masės, kurią minkant rankomis ji nelips prie pirštų. Sutarkuokite virtas bulves ir sumaišykite jas su šviežiais bulvių tarkiais. Įberkite krakmolo, trintus vitamino C miltelius ir išmaišykite.

Formuokite cepelinus – delne padarykite blynelį, į jį dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir lengvai tarp delnų formuokite į pailgą formą.

Paruoštus cepelinus apkepkite keptuvėje su nelimpančia danga – galite į pilti šlakelį aliejaus.

Apkeptus cepelinus sudėkite į troškinti skirtą indą, užpilkite sultiniu, kol jis apsems daugiau nei pusę jų, galite įmesti prieskoninių žolelių. Uždenkite dangčiu ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę – kepkite 50 min. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.