Jei ruošti šašlykus, tai tik taip: net trūksta žodžių jų skoniui apsakyti (65)

Manau, kad ne tik aš, bet ir daugelis iš jūsų išbandė ne vieną šašlykų receptą – ir vis nesustojame ieškoti naujų. Šis receptas atsirado būtent taip – ieškant ko nors naujo. Tai šašlykų receptas, kuris nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.

Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Šis šašlykų receptas nereikalauja ilgo pasiruošimo ir marinavimo iš vakaro.<br>„Riebus katinas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (18)

„Riebus katinas“

May 2, 2021, 2:03 PM, atnaujinta May 2, 2021, 2:03 PM

Šį kartą neeksperimentavau su mėsos paieškomis turguje, tiesiog nusipirkau kokybiškos vienos mėsinės mėsos. Mėsą supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Pasistenkite, kad jie būtų vienodo dydžio, nes mažesniems iškepus, reiks juos ant iešmo deginti toliau, kol iškeps didieji. 

3 kilogramams mėsos marinuoti aš naudosiu 1 litrą kefyro ir apie kilogramą svogūnų. Svogūnus susmulkiname peiliu arba, kaip aš, – plaktuvu. Tada į plaktuvą supilame kefyrą ir gerai išmaišome. Šiuo turiniu apipilame mėsą ir paliekame marinuotis porai valandų. 

Pastebėsiu, kad jokių prieskonių kol kas nededame. Būtų gerai, jei šiuo etapu bent kelis kartus prieitumėte prie mėsos ir ją pavartytumėte.

Po dviejų valandų mėsa bus pasimarinavusi. Dabar ją reikia nuplauti, kad ant mėsos neliktų svogūnų likučių, kitaip jie cukrės kepant ir virs angliukais.

Jokiu būdu tokiame marinate nelaikykite mėsos per naktį. Svogūnai ją tiesiog suardys. 

Nuplovę mėsą gerai nusausiname. Kad kuo mažiau vandens patektų į kitą etapą, mėsą nuvarvinkite inde makaronams nukošti ar koštuve. 

Nuplautą mėsą gardinsime prieskonių mišiniu, kurį sudaro česnakų granulės, malti 5 rūšių pipirai, kalendros, ciberžolės, saldžiosios raudonosios paprikos, mairūnai, druska. Prieskonius užpilsime šlakeliu aliejaus ir gerai išmaišysime. Aliejus padės geriau atsiskleisti prieskoniams. 

Tada mėsą gerai įtrinsime pasigamintu mišiniu ir kai prieskoniai bus tolygiai pasiskirstę ant mėsos, užpilsime stiklinę pomidorų sulčių.

Sulčių turi būti tik tiek, kad jos padengtų mėsą, nereikia, kad mėsa jose plaukiotų. Sultys kartu su aliejumi neleis mėsai išsausėti. O pomidorai ir saldžioji paprika mūsų šašlykams suteiks gražaus atspalvio.

Palikite mėsą maždaug valandai. Būtent tiek laiko prireiks kepsninei užkaisti. 

Kvapas nuostabus dar tik mėsą sumaišius su prieskoniais – o kokie kvapai atsiskleidžia ją kepant, net žodžių perteikti nerandu. Kaip nerandu žodžių ir šašlykų skoniui apsakyti. 

Tiesa, vos nuėmę šašlykus nuo kepsninės neskubėkite valgyti, leiskite mėsai pastovėti 5-10 min. uždengę ją lavašu ar tiesiog puode po dangčiu. Leiskite mėsos sultims išsiskirstyti.

Pamatysite – tos kelios minutės ženkliai pagyvins mėsos skonį.

O tada – skanaus!

„Riebus katinas“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.