Vyniotinis su lašiša
Porcijos 4- 6. Užtruksite apie 30 min.
Špinatiniam omletui reikės:
- 300 g špinatų;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 v. š. sviesto;
- 4 kiaušinių;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- žiupsnio druskos.
Įdarui:
- 300 g varškės tepamo sūrelio (puikiai tinka „Philadelphia“ tipo);
- 350 g sūdytos lašišos;
- ryšelio krapų;
- šlakelio citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame špinatų lapelius ir smulkintą česnaką. Pakepiname, kol lapeliai subliūkš ir jų kiekis sumažės. Masę susmulkiname maisto smulkintuvu.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Trynius įmaišome į špinatų masę. Ją pagardiname druska ir pipirais. Baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į žalią masę.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba paklojame silikoninį kepimo padėkliuką (tokiems reikalams jis nepamainomas dalykas), supilame žalią omletą. Paviršių išlyginame ir kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 10–15 min., kol omletas iškeps.
Kiek atvėsusį omletą aptepame tepamuoju varškės sūreliu, apibarstome smulkintais krapais, išdėliojame lašišą, apšlakstome citrinų sultimis. Vyniotinį susukame ir dedame į šaldytuvą bent porai val.
Pjaustome riekelėmis ir ragaujame.